Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A szomszéd tehet valamit, ha...

A szomszéd tehet valamit, ha zavarja a klímám?

Figyelt kérdés
Este beszoktam kapcsolni a klímát mostanság, mert nagyon meleg van. És kint van a klímának ugye a propellerje és ő nyitott ablaknál alszik és zavarja őt. Hát de én azért szereltem be, hogy ne főljek meg. Már szól mindig, ohgy kapcsoljam ki. Mehet nyugodtan vagy lehet belőle baj?
2012. jún. 30. 20:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
7%

Csak az irigy mint a dög.

Nem tehet ellene semmit.

2012. jún. 30. 20:38
 2/11 anonim ***** válasza:
83%
Jogsérelem éri, szóval tehet ellene. Jegyzőhöz mehet birtokvédelem miatt, aki kötelezhet téged, hogy kapcsold ki/szereld le/stb.
2012. jún. 30. 20:39
 3/11 anonim ***** válasza:
34%
Nálunk ilyen külső bigyó felszereléséhez kell a közös képviselő engedélye.Ha ez megvan,akkor nem tehet semmit.
2012. jún. 30. 20:39
 4/11 A kérdező kommentje:
Birtokvédelem? De az én birtokomon megy, nem az övén??!
2012. jún. 30. 20:40
 5/11 anonim ***** válasza:
80%
De ha neki kényelmetlenséget/hátrány okoz, akkor sérted az ő jogát a birtokának megfelelő használatára.
2012. jún. 30. 20:41
 6/11 anonim ***** válasza:
75%
Az én logikám szerint, ha a klímád zaja méréssel igazolhatóan is "hangos", tehát valamilyen küszöbértéket meghaladó, akkor esélyes, hogy lehet belőle "baj". Esetleg próbálj meg egy időzítést, hogy pl csak 10 percig menjen aztán félóráig ne, vagy hasonló. Valami kompromisszumos megoldást kéne találni.
2012. jún. 30. 20:41
 7/11 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező!

Valószínű hogy nem gondoltál a szomszédra mikor felszereltetted a klímát feltételezem hogy nem rosszindulatból. De gondold bele magad a szomszéd helyzetébe éjszaka a nagy csendben ott berreg a nyitott ablaka előtt és ráadásul a klímák kültéri egysége elég jelentős mennyiségű meleg levegőt is kifúj ebben a melegben nem csodálom hogy szóvá tette a szomszédod a dolgot. ha megnyugtatóan akarod rendezni a dolgot a szomszéddal helyeztesd át a kültéri egységet ebben az esetben megmarad a jószomszédi viszon. sok szerencsét hozzá.

2012. jún. 30. 20:56
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
...de tehet ellene,ha valóban akkora a zaj,hogy nem lehet tőle aludni.Nálunk az egyik szomszédnak leszereltette a társasház,mert olyan hangja volt mint egy nagyüzemű húsfeldolgozónak.
2012. júl. 1. 01:21
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

"Nálunk ilyen külső bigyó felszereléséhez kell a közös képviselő engedélye.Ha ez megvan,akkor nem tehet semmit."

A közös képviselő is lehetne annyira jó fej, hogy figyelembe veszi a szomszédok érdekét, pláne ha őt magát nem érinti, mert mondjuk a ház túlfelén lakik (vagy másik házban...)

2012. júl. 1. 18:43
 10/11 anonim válasza:

Nekem a szomszédban albérlők voltak, akik kiköltöztek, mert a tulaj hosszas felújításba fogott. Gondolom ezidő alatt nem használták a klímát és mikor tegnap újból bekapcsolták már zavaróan hangos búgás hallatszott át a falakon keresztül rezonancia által. Aludni nem tudtunk volna tőle, ezért felhívtam a tulajt.

A tulaj kijött, behívott, hogy hallgassam meg nem is hangos.. ő lakásában lehet nem az, de ez lényegtelen. Nálunk hallani a folyamatos búgó hangot ami eddig nem volt. Behívtam aztán én is a lakásba és ahogy meghallotta simán csak közölte, hogy ő ugyan nem fog arra a klímára költeni, ő nem itt lakik így nem érdekli, és pereskedhetünk, de nem fog vezetni semmire. Legfeljebb akkor csináltatja meg, ha én kifizetem.

Ezek után én előbb költök el fél millió forintot ügyvédre vagy adom el a lakást féláron egy 10 tagú cigánycsaládnak, minthogy neki fizessek bármit is.

Netes infók alapján jegyző útján tudok birtokvédelemért folyamodni vagy pár komment szerint közös képviselő segíthet még. Mi egyéb út van ennek az orvoslására ami nem vezet börtönhöz?

2022. júl. 21. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!