Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy 23. 000 forintot érő...

Egy 23. 000 forintot érő hangszóróra van vám, ha Szerbiából Magyarországra hozom át?

Figyelt kérdés
2012. jún. 28. 17:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha postán hozod, akkor igen, ha kocsival, akkor lehet, hogy ilyen relatíve kis értékű dolog miatt nem fognak megvámolni. De amíg Szerbia nem EU-tag, addig mindenre van vám.
2012. jún. 28. 17:12
 2/5 A kérdező kommentje:
és ha postán hoznám,mennyi lenne a vám kb?
2012. jún. 28. 17:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom mennyi vámot kérnének érte, de mondd hogy egyik rokonodtól kaptad ajándékba és te hozd át a határon akkor nem fognak veled cseszekedni. Én egyszer egy használt hi-fit vettem kint egy piacon csak úgy lazán bevágtam a csomagtartóba. A határon belenéztek megkérdezte hol vettem, és hol a számla. Mondom neki sehol mert ez az enyém volt amikor áthoztam, és azt kamuztam hogy egy itt élő rokonomhoz vittem házibulira. Nézett rám az őr aztán mondta hogy "jó menjen a dolgára". Neked is ezt javaslom dobozát valahogy rejtsd el a kárpit alá összehajtva a hangszóródat meg tedd be úgy mintha használt lenne.
2012. jún. 28. 17:55
 4/5 anonim ***** válasza:
Am vámmal, áfával együtt kb 31-32 ezer ft lenne (5-12% a vám, azt hiszem attól függ, milyen hangszóró-kocsi v hifi hangfal stb- van valahol pontos lista, hogy melyik műszaki cikkre hány százalék a vám)+ erre jön a 27% ÁFA, de én sem hiszem, hogy ha kocsival hozod, akkor emiatt az egy dolog miatt kifizettetik veled. Postán esélyesebb, hogy ki kell fizetned, de még ott sem biztos, ha értéknek pl 4000 forintot írnak rá, és ajándékként adják fel.
2012. jún. 28. 18:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, a 31-32 ezerben persze már benne van az ÁFA, csak rosszul írtam a zárójeleket.
2012. jún. 28. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!