SOS. Létezik olyan társaság, aki perli azokat a munkáltatókat akik nem jelentettékbe?
Rák beteg lettem,80% rokkantság.Mivel a munkáltatóim nem jelentettek be ezért nem vagyok jogosult rokkant nyugdíjra nincs meg az időm hozzá.(utolsó 5 év)előtte 20 év kemény munka tisztességes járulék fizetéssel.Most mégis itt állok pénz nélkül,munka nélkül.
Nincs semmi segítség? Ebben az országban már mindent lehet? Beteg embereket a kilátástalanság szélére sodorni?
"Sajnos a mai világban vagy dolgozol feketén vagy dolgozol bejelentve vagy nem dolgozol.Nem egyszerű munkát találni"
Igen, nem egyszerű munkát találni, de amíg az emberek elfogadják, a bejelentés nélküli munkát, addig a munkaadók sem fognak máshogy a dolgokhoz hozzáállni. Nálam, ha munkát keresek, két alapvető feltételem van: kapjam meg legalább a minimálbért és legyek bejelentve! Ha ez nem teljesül, akkor nem vállalom el a munkát! Az a baj, hogy sokan igen, és amikor baj van, akkor futnak az államhoz segítségért.
Ne haragudj, de elég kusza a történeted:
Ha 46 éves vagy, akkor 1966-ban születtél.
16 éves korodig, 1982-ig tankötelezett voltál (azt írod, 1980-tól dolgozol)
Ha munkaviszonyod volt, és gyereket szültél, akkor a gyes/gyed alatt is volt munkaviszonyod, csak fizetés nélküli szabadságon voltál.
(én 1964ben születtem, onnan tudom ezeket, de a neten is utánanézhettek)
A munkakönyv pedig 1992-ben megszűnt, akkortól semmit sem írtak bele.
Viszont az addigi beírások bizonyítják, hogy akkor volt munkaviszonyod, és abban az időben nem volt jellemző a fekete foglalkoztatás.
1965 ben születtem,és 1980 óta van munka viszonyom,mert az iskola éveket is számolták(tudom,hogy most már nem számít bele.A Gyed- Gyes alatt nem dolgoztam (ezt sem számolják bele tudom)anno munka viszonynak számított. Ezen felül több munka helyem volt egyszerre évekig,sokat dolgoztam másod állásban.
Engem csak az bánt,hogy nem figyelmeztet senki arról,hogy nem jelent le a munkáltatód,és abba a hiszembe vagy,hogy minden oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!