Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi az a gazdasági társaság?

Mi az a gazdasági társaság?

Figyelt kérdés

Megint én vagyok aki tanulja a vállakozás tételeket :)

Újabb akadály olyan hülyén van megfogalmazva :(

Olyan társaság amely üzletszerűen végzett közös gazdasági tevékenység folytatására külföldi és belföldi természetes és jogi személyek valamint jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok alapíthatnak és amely a cégbíróság bejegyzésével jön létre.

Köszönöm.

És akkor most mivan ? Mert kb 1 szó nem volt róla,hogy akkor most kik ezek -.-

2012. ápr. 15. 16:56
 1/8 anonim ***** válasza:

Ami fent le van írva mind igaz, csak az a baj vele, hogy aki még csak tanulja, annak nehezen követhető. Leegyszerűsítve, de nem teljességre törekedve: A gazdasági társaság lényege, hogy üzletszerűen folytatott tevékenységre hozzák létre, célja nyereség (haszon) elérése. A gazdasági társaság lehet részvénytársaság, korlátolt felelősségű társaság (kft), betéti társaság. Létrehozhatják magánszemélyek, már működő (helyesebben bejegyzett) cégek (ők már gazdasági társaságok). Alapító okirat, ún társasági szerződés alapján működnek, s cégbíróságnál be kell őket jegyeztetni.

Ha ennek alapján és a többi hozzászólás alapján egyértelmű, hogy mik is ezek, mindenképpen magold be a fenti, nehezen emészthető szöveget, mert a tanerőt csak ez érdekli.

2012. ápr. 15. 17:12
 2/8 A kérdező kommentje:

oké köszi szépen de mi a céljuk ???

Kötnek egy szerződést meg elnevezik magukat bt nek és ennyi vagy csinálnak is valamit ?

2012. ápr. 15. 17:41
 3/8 anonim ***** válasza:

Hát persze, hogy csinálnak! P

l. az OTP Bank, a Tesco, a Szobafestő kft, a Kertészet bt mind mind gazdasági társaságok és mind azért jöttek létre, h ilyen formában szolgáltatást vagy termékértékesítést végezzenek!

2012. ápr. 15. 18:13
 4/8 A kérdező kommentje:
Magyarul ezek árulnak,adnak dolgokat/pénzt az embereknek,hogy maguknak pénzt csináljanak ?
2012. ápr. 15. 18:28
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem értem, mit kérdezel. Szerintem elég világosan leírtam, de ha tényleg nem érted, kérdezz pontosabban.
2012. ápr. 15. 19:01
 6/8 anonim ***** válasza:

gazdasági társaság=cég

gazdálkodnak, termelnek, szolgáltatnak stb.

cél a profit, forgalomnövekedés stb.

összedobják emberek pénzüket, létrehoznak egy céget

az onnantól a cég pénze

és nem azoké akik pénzt bele tették

vagyis a cég maga önálló jogalany - jogi személy

(rt, kft)

2012. ápr. 15. 19:15
 7/8 anonim ***** válasza:

Ezt valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy nem lehet érteni. Nagyon világosan van fogalmazna, csak a részeit kell értelmezni.

Mi ez? Társaság.

Miért jött létre? Üzletszerűen végzett közös gazdasági tevékenység folytatására.

Kik alapíthatják és hozhatják létre?: természetes és jogi személyek, valamint jogi személyiség nélküli társaságok.

Mikor válik egy társaság gazdasági társasággá? Amikor bejegyzik a cégbíróságon.

De mi a gond ezzel? Mi az szó, ami nem világos belőle?

2012. ápr. 15. 22:42
 8/8 A kérdező kommentje:
most már értem köszi :)
2012. ápr. 15. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!