Ha tartozom egy cégnek, és fizetni is szeretnék, de nem tudom azt a részletet fizetni, csak kevesebbet, akkor is bíróságra lehet vinni az ügyet?
Figyelt kérdés
A bkv által megbízott cégnek tartozom, és 18 havi részletfizetést ajánlott fel, de én egyedülálló kismamaként ennyit nem tudok kifizetni csak kb a fele annyit havonta. Ilyenkor is bíróságra mehet az ügy, akkor is ha meg van a fizetési szándékom ?2009. júl. 7. 19:10
1/5 anonim válasza:
sajnos a magyar jogszabályok szerint igen bíróságra mehet sőt addig kamatozik is. A végső eset hogy a bírósági végzés után foglalhatnak vagy inkasszózás a számláidat, azaz a bejövő jövedelmeidet. Nyugdíjpénztárat és megtakarításhoz nem nyúlhatnak hozzá.
2/5 anonim válasza:
azt javasolnám, hogy vedd fel velük a kapcsolatot, mond meg, hogy mi az ami neked belefér, de azt viszont be kell tartani.
3/5 anonim válasza:
Jogosan büntettek meg? Utaztál azon a járművön ahová a büntetés szól? Csak mert véletlenszerűen is küldenek ám ki büntetést.
4/5 anonim válasza:
Amennyiben hivatalos, végrehajtó általi a behajtás, amiből Te HATÁRIDŐRE 1,- ft befizetést teljesitettél már, akkor úgy nevezett: fizetési hajlandóságot mutatsz, ezért nem kell külön a biróságra menni, hogy csökkentsék a havi törlesztést. Fizess annyit, amennyit birsz. Ha nem 18 hónap alatt, hanem 24 vagy 36 vagy akármennyi alatt is, de kifizeted, már nem számolnak fel külön késedelmi kamatot.
5/5 A kérdező kommentje:
Még nem került bíróságra az ügy, ezért voltam arra kíváncsi, hogy ha én a felajánlott 8360 Ft-os részletfizetés helyett nem tudok csak mondjuk havi 3000 Ft-ot fizetni, akkor a fizetési szándékom ellenére mehet-e vele bíróságra.
2009. júl. 9. 08:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!