Ez szerzői jog megsértése?
Mi van akkor, ha egy számot letöltök, majd készítek hozzá valamilyen videót, és ezt felteszem a Youtube -ra. DE a videóban és a leírásban is feltüntetem a forrást, valamint "hozzáadom" az eredeti előadó nevét ahhoz a rovatkához, hogy "Előadó:".
Ez így szerzői jog sértése?
Igen.
Mert ahhoz, hogy te az ő zenéjét vagy valamiét használd, ahhoz a szerző és/vagy managementjének írásos beleegyezése szükséges. És fizetned kellene a használatért.
Az, hogy ezt kiírod még nem mentesít semmi alól sem.
Az érdekes ebben az, hogy kiírtad, tehát tudatában vagy annak, hogy jogsértést követsz el.
Lehet hivatkozni a 76'os (fair use) törvényre, de általában sz@rt sem ér.
"Az érdekes ebben az, hogy kiírtad, tehát tudatában vagy annak, hogy jogsértést követsz el."
Ezt hogy érted? Nem voltam képben, megkérdeztem, ennyi.
És ha mondjuk te készítesz valamit, amihez nem használtál semmilyen más tulajdonában álló anyagot, majd azt töltöd fel? Azt bárki szabadon használhatja?
Nem. Miért használhatná bárki szabadon? Az a te szellemi tulajdonod, és pont olyan erős jog, mint egy "nagynevű valakié".
Te nem használhatod fel más szellemi termékét csak akkor, hogyha rendelkezel az engedélyével. Ahogy a te szellemi terméked is csak akkor használhatják fel, ha rendelkeznek az engedélyeddel - vagy úgy licenszeled az eredetit, hogy a továbbterjesztés és/vagy változtatás jogát nem tartod meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!