Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha nyilvánosan leköpök valakit...

Ha nyilvánosan leköpök valakit, akkor azért kaphatok valamilyen büntetést?

Figyelt kérdés
2012. jún. 23. 14:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Becsületsértés miatt indulhat ellened eljárás, pénzbüntetést kaphatsz érte. Vagy egy Q##va nagy pofont az illetőtől, döntsd el melyik érné meg jobban (szerintem egyik sem, szóval tartsd bent a nyálad!).
2012. jún. 23. 14:11
 2/11 A kérdező kommentje:
És akkor büntetett előéletű leszek?
2012. jún. 23. 14:20
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A minősítéstől függ. Akár garázdaságnak is vehetik,és az nemsemmi. Mivel erőszakos cselekedet ,ami alkalmas arra,hogy másokban félelmet,megbotránkozást kelsen.
2012. jún. 23. 14:23
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Becsületsértés, még ha csak négyszemközt történik is.

(Az emberi méltóság kb. az emberi élettel azonos súlyú védett érték a magyar jogban.)

2012. jún. 23. 14:25
 5/11 anonim ***** válasza:
Miért? Te nem akarnál elégtételt venni, ha téged lek..nének? Hát te se számíts jobbra, ha nem tudsz viselkedni.
2012. jún. 23. 14:27
 6/11 anonim ***** válasza:
Azon kívül, hogy kiverik a fogaid? Igen kaphatsz.
2012. jún. 23. 14:44
 7/11 anonim ***** válasza:
Igen, kaphatsz, de ezt már kifejtették előttem. Én inkább visszakérdeznék, hogy ugyan miért tennél ilyet? Ez olyan primitív. Azért ne legyen már hiábavaló az emberi evolúciós folyamat...
2012. jún. 23. 15:37
 8/11 A kérdező kommentje:
A főnökömről van szó egyébként, aki kirúgott. Állandóan megalázott ő is, meg nagyon szemét volt velem. De mondjuk nem köpött le. Valami tanácsot tudtok adni, hogy hogy adhatnám vissza neki azt amit tőle kaptam úgy hogy az ne legyen sem bűncselekmény, sem szabálysértés, de neki legyen nagyon rossz?
2012. jún. 23. 23:17
 9/11 anonim ***** válasza:
nyomj eggyet az asztalára.
2012. jún. 24. 01:29
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ilyet nem nagyon tudsz tenni.

Arra kell gondolni, hogy ő ezt többszörösen vissza fogja kapni az élettől.(pl.: csődbe mennek, lecsövesedik és őt fogja boldog-boldogtalan megalázni és ennek nem is kicsi az esélye, ilyen viselkedéssel, már csak azért is, mert sok rosszakarója lehet)

Lehet, hogy előbb-utóbb normális lesz, de az is lehet, hogy alkalomm nyílik arra, hogy keresztbe tegyél neki.

Lehet, hogy 1 év múlva már azt se tudod, hogy ki volt.

2012. aug. 10. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!