Vajon hogyan fognak dönteni?
Üdv mindenkinek.
26 éves férfi vagyok és azért írok ide mert úgy vélem olyan válaszokat kapok amiktől okosabb leszek.
Két héttel ezelőtt nagy őrültséget csináltam. Félrevezettem a páromat azzal, hogy a fizetésem amit kaptam azt elvették tőlem. Magyarul kiraboltak. Máig sem értem miért tettem ezt. Csakis azzal tudom magyarázni, hogy a munkahelyről amire felvettek, hamar elbocsájtottak, mert nem ütöttem meg a mércét. De én azt mondtam, hogy továbbra is ott dolgozom, közben folyton kerestem munkát, de nem jött össze semmi. Aztán mikor eljött a fizetésnap azt hazudtam, hogy kiraboltak. Utánna végső kétségbeesésemben hihetetlen nagy baromságot tettem. Elmentem párommal a rendőrségre és feljelentést tettem az ügyben, pedig nem is történt semmi, de én akkor ezt végig se gondoltam. Teljesen máshol járt az agyam. Minden reményemet elvesztettem. Mikor kijöttünk a rendőrségről hazamentünk, magamhoz vettem egy rakás gyógyszert és egy kis piát és elmentem egy eldugott helyre, hogy végezzek magammal. Teljesen összeomlottam. Bevettem a gyógyszereket és alkoholt ittam rá, de nem hatott mert mint később kiderült az erős pia semlegesítette azokat a gyógyszereket. Mikor rájöttem, hogy nem lesz végem, elkezdtem az út mentén sétálgatni és arra készültem, hogy az egyik busz alá vetem magam. Párom telefonja mentett meg. Ő húzott vissza. Amikor megtalált, elmentünk a rendőrségre és 3 és fél órával a feljelentés megtétele után visszavontam a feljelentésemet és elmondtam a teljes igazságot. Aztán bekerültem a Péterfi Sándor utcai kórházba kivizsgálásra. Rájöttem, hogy az az élet amit éltem nem élet és radikális változásokat eszközöltem annak érdekében, hogy megváltozzak. Más ember akarok lenni. Ma jött egy levél a Nyomozó Főügyészségtől, hogy behívnak az üggyel kapcsolatban meghallgatásra.
Bűntetlen előéletű vagyok. Soha semmilyen ügyben sem volt dolgom a rendőrséggel. Nem is indult nyomozás a feljelentésemmel kapcsolatban mert még aznap vissza is vontam és csak másnap álltak volna neki. Nem került pénzbe sem.
Vajon ezek enyhítő körülmények lesznek az esetemben? Egy ismerősöm szerint megúszom hatósági figyelmeztetéssel mert nem történt súlyos bűncselekmény. Börtönbe fogok kerülni? Vajon hogy fognak dönteni? Mit tegyek, hogy jól kerüljek ki ebből a dologból? Meg akarok változni és el is kezdtem és nem akarom, hogy a régi életem folyton kísértsen. Szerintetek mit tegyek? Mi lesz velem?
pedig a börtönbe biztos megváltozna az életed, az a bizotsíték, hogy megváltozzon, ennek érdkében vesztegesd meg a rendőröket, vetesd fel ezt és add oda a rendőrségnek.
Így talán nagyobb esélyed lesz börtönbe vonulni, így a változás is biztos.
"...de nem hatott mert mint később kiderült az erős pia semlegesítette azokat a gyógyszereket."
Elég hihetetlen a sztori.
Amúgy max. pénzbüntetést kapsz.
Nem fogsz börtönbe kerülni, én a helyedben nem ezen aggódnék.
Nem beszélhetünk bűncselekményről. Egyrészt, nincs eredmény, megvalósulás. A hatóság félrevezetésével kapcsolatban önszántadból visszavontad a feljelentést, és tevékeny megbánást mutattál.
Ha indul is eljárás, a legtöbb a pénzbírság (szerintem a bűncselekmény megállapítása kizárt.)
Két dolog.
Egyrészt Magaddal kapcsolatban a lelki állapotod az aggasztó, szakértő kezelést javaslok - ahogyon véleményem szerint, a hatóság kötelezni is fog Téged erre (igazságügyi elmekórtan?)!
Másik, a pároddal kapcsolatos.
Tudom, nincs közöm ebbe.
De ezt elrontottad. Helyrehozandó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!