Amennyiben kettős állampolgár valaki, amerikai és magyar, az csak amerikában tarthat fegyvert de ott a helyi szabályok szerint?
Pont kettős állampolgár vagyok, és pont magyar-amerikai. :)
Ez úgy működik, hogy Magyarországon (lévén ez az állampolgárságom is megvan) a magyar jogrendszer alanya vagyok, ergo a hazai szabályok vonatkoznak rám - akár másokra, akármit követek el, a magyar törvények alapján ítélnek, és nem védekezhetek azzal, hogy amerikai (is) vagyok. Amerikában abszolút az amerikai jog vonatkozik rám, tehát amikor kint voltam, nem ihattam alkoholt, ameddig nem voltam 21 éves, hiába más a magyar jogszabály ebben az esetben is.
Szóval igen, csak ott tarthatnék fegyvert, itthon ez jogi aggályokba ütközne, kivéve, ha a megfelelő engedéllyel rendelkezem. (Az amerikai jog államonként változik, de a fegyvertartás - észrevételeim szerint nagyjából mindenhol ugyanolyan jellegű, bár biztos vannak apróbb jogi eltérések.)
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!