Létezik olyan h egy szabálysértés elevul?
De az van a papíronm h a tárgyalás távollétemben megtartható.
Szóval ha most kimennék pár hónapra külföldre és majd valamikor visszajönnék akkor nem lenne baj ? Mert gondolom majd külkdenek egy csekket amit be kell fizetni ésha nem fizetem be akkor ? Akkor növekszik az összeg vagy nem ? Szóval nem értem. Mi történik ha nem fizetem be ?
Akkor évül el, ha senki nem foglalkozik az üggyel ennyi ideig. Mivel az eljárás a te esetedben azonnal elindult (elkaptak, feljelentettek...), az már nem évülhet most így el.
Nem a tárgyalás megtartásának az időpontja számít.
Amiről az első beszél, az meg a végrehajthatóság elévülése, megint más dolog, ne keverjük a szezont a fazonnal. Ott is, ha csak egy fizetési felszólítás érkezik, vagy fizetési meghagyás, vagy bármit csinálnak, már megszakítja az elévülést, és az újra kezdődik.
Én nem lennék olyan nyugodt egy két és fél éves távollét után, de te tudod.
Kérdező, a te ügyes nemhogy nem évült el, de el sem indult az elévülési idő, úgyhogy erre ne építs, hiszen te már akkor lebuktál, és rögtön elindult az eljárás.
Kedves Első, ahogy akarod...
Csak nem gondolod, hogy érdekel annyira az ügyed, hogy elkezdjem magyarázni az elévülés szabályait?
Azt tudom, hogy volt ítéleted, elsőre is megértettem, azért mondtam, hogy nálad a végrehajthatóság elévüléséről van szó, ami nem ugyanaz, mint magának a cselekménynek az elévülése.
Ha nem vagy jogász, nem kell értened, de legalább ne vitatkozz.
Igen, de már írtam neked párszor, úgyhogy mást már nem tudok hozzátenni. Tegnap este is írtál nekem üzenetet, meg már korábban is rengetegszer. Meg kb. minden kérdésedre válaszoltam itt is.
Megúszni nem tudod, el kell menned a tárgyalásra, ott majd eldől minden, félned nem kell.
Többet nem tudok mondani.
Hadd ne találgassak, nem vagyok bíró, és nem ismerem az eset összes körülményét.
Biztos lehetsz benne, hogy nem fogsz eladósodni egy életre, nyugodj már meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!