Perújítási eljárásban ismét kérni kell a személyes költségmentességi kérelmet?
" 86. § (2) A költségmentesség hatálya a kérelem előterjesztésétől kezdve a per egész tartamára, valamint a végrehajtási eljárásra is kiterjed."
--> ebből azt mondanám, hogy igen, mivel a perújítás az már egy külön eljárás. De nyilván, mikor beadod a papírokat, akkor hivatkozol a korábbi költségmentességedre, és arra, hogy a körülményeid azóta sem változtak.
Első! A költségmentességet az eljárás során kérheted, ki kell tölteni a nyomtatvány, és csatolni a kérelmet megalapozó okiratokat.
2
hol lehet szerezni ilyen nyomtatványt?
Büntetőperben nincs így költségmentesség.
Azt sem mondtad, hogy milyen státuszban vagy a perben.
Honnan kellett volna tudnunk, hogy milyen ügyed van? Még most sem tudunk róla semmit.
Ha terhelt vagy, akkor, ha felmentenek, az állam viseli az indokolt költségeidet, ha meg elítélnek, akkor a bíróság dönt, általában te viseled. (De lehet, hogy csak részben.)
Ha bármi más státuszban vagy (leginkább sértett), akkor meg az Áldozatsegítő Szolgálatnál lehet kérni a jogi segítséget, de csak bizonyos feltételek fennállása esetén.
Tudom!!
Nem is neked szólt, hanem a büntetőeljárásosnak. :)
Rád vonatkozik, amit írtam feljebb.
elöttemnek!
Nekem olyan van, hogy hatóság félrevezetésének kisérlete, de tagadásban vagyok. Az ügyész nem kért pénzt, ezt bele is vette az iratokba. A bírőnőm bepöccent és nyomozati cselkekményekkel szivat. Amiket felsoroltam, most mindegy is miért. Gondolom rám akarja HÁTÉKÁ-zni a költségeket, mert értelme nincsen a dolognak.
3 éve bejelentettem, hogy lopják a benzint a rendőrautóból és nem hitték el. Azóta szuttyognak.
Ha nem lehet kérné, hát nem, akkor legalább nem csúsztam le róla, ez is valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!