Szeretném letiltani a személyes adataimhoz való hozzáférést az Ügyfélkapun. Pontosan hol találom ennek a lehetőségét? (szájbarágósan, lépésről-lépésre)
Az ügyfélkapunak pont az a lényege, hogy hozzáférjenek a személyes adataidhoz, így megkönnyítve az ügyintézést.
Amúgy nem igazán értem a kérdést, törölni szeretnéd?
Nem fogalmaztam pontosan, jogos:-((
Közben megtaláltam a megoldást. Hogy mire???
"A magyar állampolgárok személyi adatait és lakcímét a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium irányítása alatt működő Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala tartja nyilván. A jogszabályok értelmében a nyilvántartásból harmadik fél megvásárolhatja azoknak az állampolgároknak az adatait, akik ezt előzőleg nem tiltották le."
Hogy később is tudják, ennek mi a jelentősége:
Ezzel jutnak a mindenféle Reader's Digest-féle cégek a címedhez, és küldenek mindenféle csalással és félrevezetéssel teletűzdelt nyereményleveleket.
A Tesco újságokat és hasonlókat nem szünteti meg, de a többit szerencsére igen. Ha ezzel a letiltással mindenki élne, a hasonló cégeknek nem érné meg annyira a hasonló szemét küldését minden évben.
Ahhoz, hogy használd, be kell jelentkezned. Ügyfélkapus azonosítót az okmányirodában tudsz regisztrálni.
És mi mindent tudhatnak meg ebből az ügyfélkapuból?
(én személyesen nem használom)
Theorba! Kubatov listát nem szabad emlegetni, ejnye-bejnye:-)))
A 3.személy olyan akárki, akihez soha semmi közöd nem volt, de küldi neked a levelet, hogy már 5 sorsoláson sikeresen túljutottál, már csak x ezer forintért kell vásárolnod tőlük, és tied lehet a több milliós főnyeremény, meg a kocsi, aminek a kulcsát szintén a levél tartalmazza, csak le kell kaparnod a ...........
vagy lehetnek pártok...........
stb.
Az Ügyfélkapuból semmit nem lehet megtudni rólad, max. ha belépsz a kapun a rendszerbe (merthogy előtte regisztráltál az Okmányirodában) akkor a személyes adataidról kaphatnak felvilágítást olyan egyedek, akikkel Te kicsit sem szeretnél kapcsolatba kerülni.
nem az ügyfélkapuból tudja meg, hanem az állami nyilvántartásokból. mivel eladják az adatainkat címlistákra
az ügyfélkapun letiltani tudja, hogy ne adják ki a címét
olyan, mint a titkos telefonszám, hogy nincs benne a telefonkönyvben
így már világos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!