Foglalkoztatást helyettesítő támogatást csak akkor kap az ember meg, ha dolgozott is már valamit vagy már akkor megkapja amikor megítélték neki 22.600 Ft-t?
Igen úgy, összeszeded az igényléshez szükséges iratokat(nyomtatvány FHT igényléséhez, ezt a hivatalban adják te majd kitöltöd, igazolás munkaügyről hogy tartod a kapcsolatot, ha jár családi pótlék, akkor igazolás arról is)Ezekkel bemész, meg igényled, aztán majd keresel valamilyen munkát.Ne várj arra, hogy behívnak közmunkára, most már neked kell elmenni a munkaügyre és ott érdeklődhetsz a közfoglalkoztatásról is.Arra ügyelj, hogy a ledolgozott 30 nap beleessen abba a 12 hónapba, amíg tart a segélyre való jogosultságod, ne fuss ki az időből.
Így jövőre is jogosult lehetsz, ha addig nem sikerül tartós munkahelyhez jutnod.
Hogy milyen munkát ajánlanak, függ a végzettségedtől és attól, hol laksz.Ha egy kicsi faluban laksz, akkor valószínű valamilyen fizikai munkára kell elsősorban számítanod és nem nagy a választék.Ha nagyobb városban élsz, akkor könnyebb, mert több a lehetőség.Én szakmunkás vagyok, de dolgoztam közfoglalkoztatásban dajkaként.Most pedagógiai asszisztens lehettem volna, csak sajnos az utolsó pillanatban betöltötték az állást, így lemaradtam :(
Érettségivel, nyelvvizsgával volt olyan, aki adminisztratív feladatot kapott és otthon kellett szövegeket fordítania.
De tavaly például önkéntesként dolgoztam le a 30 napot, irodában takarítottam és kisebb adminisztratív feladatokat végeztem.Nem volt megterhelő és kellemes volt a hely, a társaság.
Hát, férfiaknak többnyire fizikai van, de nem csak az!Ha elmondod a munkaügyön, milyen munkát szeretnél, segíteni fognak, hogy elsősorban olyat találj.30 ezres város, az már azért nem olyan kicsi.
Én úgy hallottam, az utcaseprők(igaz, a teljes munkaidősök) nem keresnek rosszul!Akkor menj önkéntesnek,ott szabadabb a választási lehetőséged.Kérj a polgármesteri vagy munkaügyi hivatalban listát azokról a helyekről, ahol önkénteseket fogadnak.De például állatmenhely biztos van a közelben és oda mindig kell ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!