Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mikor foghatják közmunkára a...

Mikor foghatják közmunkára a munkanélkülieket?

Figyelt kérdés

Mindjárt 19 leszek, nemrég iratkoztam ki középiskolából (sikertelen 4./utolsó évfolyam), és most nincs munkám, de valamikor szeretnék dolgozni.

Úgy tudom, havonta kell fizetni valamilyen egészségügyi hozzájárulást, hogy elmehessen az ember dokihoz, meg ilyenek...Eddig apám fizette/fizeti ,viszont mindjárt letelik 1 hónap, úgy hogy NEM vagyok BEJELENTVE a munkaügyi központban munkanélküliként.

Ha hónapok telnek el így, akkor "beidézhetik" az ember valahova, hogy végezzen közmunkát pár napig amiatt az egészségügyi dolog miatt? (hogy gyakorlatilag ezzel legyen kifizetve)

És ha nem, éshónapokig nem fizet, akkor hogy tud lemenni orvoshoz? Megint fizetnie kell vhova (6k-t asszem), és utána 1 hónapig járhat ingyen? (asszem ez a tb, vagy valamilyen egészségügyi dolog)

Előre is köszi!

2012. máj. 30. 12:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Konkrétan már nem küldhetnek senkit közmunkára, de 30 munkanap vagy közfoglalkoztatottság kell ahhoz, hogy a munkanélküli következő évben is kapjon önkormányzati segélyt.

A TB-t rendezheti az önkormányzat, ha beadunk egy kérelmet. Eredetileg hivatalosan magunk után kéne fizetni, ha más nem teszi meg. De nem mindig járnak utána, illetve sokszor elcsúsznak a dolgok felett, és semmiféle következmény nem lesz belőle. Én egyszer lebuktam szemészeten, de utána csak azt kellett igazolnom, hogy már rendezve vagyok. Nem kell befizetnem a kimaradást.

2012. jún. 25. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!