Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez esetben mi a jogosultságaim?

Ez esetben mi a jogosultságaim?

Figyelt kérdés
Egy Bt. beltagja ként kérdezem hogy hét éve okozati összefüggésben egészségkárosodást okoztam az egyik dolgozómnak amiért kártérítést fizettem a bíróság ítélete nyomán. Öt éve viszont az okozott betegség miatt le százalékolták, aki most követeli a rokkant nyugdíj és a kereset közötti különbözetének összegét. Csak hogy szerintem ez elévült már, viszont a károsult a postai feladóvényével bizonyította hogy a felszólítása megszakította az elévülési időt, noha én nem emlékszem e felszólító levélre. A bíróság nem tartja indokoltnak a szakértői véleményt az ügyben, azt mondja elég bizonyíték a feladóvény a felszólító levéllel.Kérhetem e a szakértői véleményt ezekről ?
2012. máj. 30. 11:36
 1/3 anonim ***** válasza:
Tudtommal kérhetsz szakértői véleményt.
2012. máj. 30. 11:46
 2/3 anonim ***** válasza:

Az elévülést a bíróság kérésre veszi figyelembe, tehát ezt kérned kell, ha szerinted fennáll az elévülés. Ha ő igazolja a megszakadást, akkor az elévülést a bíróság nem fogja kimondani.

Mire fogsz kérni szakértőt? Az elévüléssel kapcsolatosan?

2012. máj. 30. 11:55
 3/3 A kérdező kommentje:
A felszólításának az eredetéről mert én nem tudok erről a felszólításáról amire hivatkozik a károsult. Viszont e felszólítás is elmúlt öt éve, a rendőrségen azt mondták ez elévült ezért nincs jogosultságuk vizsgálat elrendelésére. Tehát akkor köteles vagyok elfogadni azt hogy az elévülést megszakította a károsult amiről én nem is tudok. Köteles vagyok ezt elfogadni?
2012. máj. 30. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!