Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy chatbe belépnek a...

Ha egy chatbe belépnek a felhasználómmal, és reklámot helyeznek el a nevemben, azzal követnek el törvénysértést?

Figyelt kérdés

Valaki belépett a felhasználómmal egy chatre, ahová rendszeresen járok, jól ismernek, és írtak a nevemben egy reklámot. Biztos beléptek, mert én is olvastam a nevemben írt hozzászólást.

Ez törvényes? Bár pénzügyi kárt nem okoztak ezzel, de bele olvashattak a privát levelezéseimbe is, ami elvileg levéltitok sértésnek, vagy minek számít. Továbbá megkerülték a számítógépes rendszer, illetve a chat védelmét.

Egyébként egy VPS (Virtual private server) szolgáltató cégről van szó, mármint azt reklámoztak a nevemben. Ha egy külső oldalon lévő chat esetében beléptek más nevével, akkor mennyire bízhatnak meg bennük az ügyfeleik? Azoknak is bele tekintenek az ott tárolt adataikba? Végül is ezt megtehetik (bár tudomásom szerint törvényt sértenek vele, ha engedély nélkül csinálják, de ha tévedek, javítsatok ki). Mégis hogyan bízhatnék meg egy ilyen szolgáltatóban? Mennyire lennének biztonságban a náluk tárolt adataim.

Mivel gondolom elég procedúrás lenne egy ilyen feljelentés, ami nem érné meg nekem, ezért hatalmas szerencséje van a cégnek. De ezt a témát kellő válasz esetén nekik is el fogom küldeni, szóval csak írjátok meg nyugodtan, hogy mire számíthatnak egy ilyenért, ha valaki véletlen feljelentést tenne az ügyben. Azt viszont nem ígérem meg, hogy a chat üzemeltetői is annyiban hagyják a dolgot!

------------------------

Nyílt üzenet a szolgáltatónak (így a nevük közlése nélkül):

Ha gondolják, majd itt nyugodtan reklámozhatják a szolgáltatásukat, bár hogyan lehetne egy olyan szolgáltatóban megbízni, ami belép egy tőlük független tárhelyen lévő chatbe egy felhasználó nevével, majd ott népszerűsítik magukat? Kíváncsi vagyok, hogy ha megkapják ezt a témát, közzé teszik-e a nevüket, illetve milyen kifogást írnak majd.

Még valami. Egy jó szolgáltató közzé teszi az adatait (elérhetőségét) a honlapján. A jó szolgáltatók nem név nélkül csinálják a szolgáltatásukat, hanem büszkék arra, hogy kik ők. Azzal, hogy semmi adat nincs megadva a honlapon, arra engednek következtetni, hogy valami nem ok a szolgáltatásukkal kapcsolatban. Valami oka biztosan van annak, hogy semmilyen cégadatot nem adnak meg, illetve nem lehet tudni, hogy ki, vagy kik állnak mögötte. Ha tévedek, vállalják fel büszkén, hogy kik önök, és ne név nélkül irkáljanak.

Utóirat: ha önök nem vállalják fel a nevüket, ne féljenek, én nem fogom itt közölni, illetve semmi utalást nem teszek rá, amiből bárki is rájöhet. Nem célom senkit sem lejáratni itt.

2012. máj. 26. 16:59
 1/2 anonim ***** válasza:
Mea culpa :(
2012. máj. 26. 17:18
 2/2 anonim ***** válasza:

Igen, persze ha jelszóval védett, akkor törvénysértés.

A chatszolgáltató felé mindenképpen jelezd.

2012. máj. 26. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!