Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetek ilyenkor? Autóvásá...

Mit tehetek ilyenkor? Autóvásárlás! Többi lenn.

Figyelt kérdés

Május 11-én vettem egy 2004-es Skoda Octaviát magánszemélytől úgy, hogy a vételár felét kp-ban a másik felét autóhitellel fizettem ki.Amikor hazahoztuk az autót másnap már jelezte a fedélzeti, hogy kevés a víz a tartályban.Utána öntöttünk de akkor is folyamatosan hibát talált a rendszer.Felhívtam az eladót aki azt mondta nem tudja mi lehet biztosan a víz.Felhívtam a Skoda szervízt és időpontot kértem átvizsgálásra és tegnap délutánra kaptam időpontot.Majdnem 1 órán át nézték a kocsit és végül behívtak minket és elkezdték sorolni az összes problémát ami a kocsival van.Minden hibát nem tudok most ide leírni de gyakorlatilag minden rossz a motor környékén és ha mindent cserélnek akkor az 800 ezer forint lesz.Ebben benne van a vezérléstől kezdve a kuplunkgon át minden.A viztartályba belefolyik az olaj ezért jelez a számítógép.Amikor közölték a szerelők azt hittem elájulok.Most próbálok ügyvédet keresni a Skoda pedig megcsinálta a hivatalos papírokat és azt mondták, hogy magánszemélyre is vonatkozik az a törvény, hogy fél évet kell garanciát vállalnia a motorra.

Mit lehet ilyen esetben tenni?

2012. máj. 24. 05:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Most már eső után köpönyeg,én még sose vettem úgy autót,hogy előtte ne vizsgáltattam volna át.Természetesen a vásárlás előtt.
2012. máj. 24. 06:53
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha megvette, hadd vigye!

Igen, van olyan szabály, hogy a rejtett hibákra fel kell hívni a figyelmét a vevőnek, de hát gondolom ezt senki nem tartja be, hiszen nagyon nehezen bizonyítható, hogy az eladó ismerte ezeket a hibákat. Amúgy a motor még jár ha jól értem, tehát az hogy a szervizes azt mondta tönkre fog menni, még nem jelenti azt, hogy fél éven belül teljesen tönkre is megy.

Ha legközelebb autót veszel, ne vásárlás után, hanem előtte nézesd át szerelővel. Amúgy ennek alapnak kellene lennie.

A tanulópénz jelen esetbe nem lesz kevés.

2012. máj. 24. 07:54
 3/5 anonim ***** válasza:
Járt így más is a környezetemben. Az eladó volt az ismerős. A vevő visszament, hogy "nem is mondta, hogy rossz az autó..." A szerelési költséget (kb. 200eFt) visszaadta az árból. Oldjátok meg legalább felesbe a szerelést. Hátha annyira nem gazember az eladód...
2012. máj. 24. 10:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Grat. öreg, okos voltál én 18 éves fejjel tudom, hogy mindig az az első, h kivizsgáltatom az autót még vétel előtt. Am. tuti nem fog belemenni a felesbe én se mennék ha megvetted akkor már a tied én sem kérem, hogy vegyük meg felesbe a samsung plazma tv-t mert nekem kell egy. Azt fogja mondani, h nem tudta a hibákat.
2012. máj. 24. 13:00
 5/5 anonim ***** válasza:

hát, igen

megtekintett állapotban megvetted... kérdés, hogy azért volt elfogadható ára, mert belekalkulált(átok) a hiábakat, vagy ...

2012. máj. 26. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!