A 7 éves fiam balesetet szenvedett a Hungaroringen egy
ugrálóvárban. Mi jeleztük a kismértékű
kárigényünket, mire kaptunk egy agresszív telefont, hogy
mindent tagadnak, megnézik a felvételeket és hogy mi
járunk rosszul Mivel jár egy ilyen jogi ügy?
Figyelt kérdés
A kisfiú sérülése súlyos.Kaphatok jogi segítséget pénz nélkül?Van ilyen tapasztalata valakinek?Kishalak vagyunk,az üzemeltető meg nagy.
Részletesebben le kéne írni hogy mi történt mert így nem lehet tanácsot adni.
2012. máj. 23. 12:34
2/17 anonim válasza:
Helyi önkormányzatnál vannak félfogadási idők ingyenes jogi tanácsadásra, itt kaphatsz jogi tanácsot ingyen.
2012. máj. 23. 12:36
3/17 tetro válasza:
Szerintem az ugrálóvár veszélyes üzem. :D Mármint ott simán megsérülhet bármilyen gyerek. Szerintem ezt a szülő tudja, amikor beengedi.
2012. máj. 23. 12:53
4/17 anonim válasza:
mivel ezek a játékok nem balesetbiztosak, ezért szinte kivétel nélkül ki szokták írni, hogy csak saját felelősségre használhatjátok. akkor meg bukta...
ha nem is írta ki, akkor is rajtatok van a bizonyítási kényszer, hogy a baleset közvetlenül az ugrálóvár hibája (szóval az, hogy egy másik gyerek lerúgja, vagy kiesik a várból, vagy csak simán félrelép és kifordul a bokája, az nem a vár hibája. akkor az, ha mondjuk a fala átszakad és emiatt a lendülettől esik le a földre)
2012. máj. 23. 13:01
5/17 anonim válasza:
jaja, tudni kéne a baleset körülményeit.
2012. máj. 23. 13:11
6/17 anonim válasza:
Egyáltalán nem biztos, hogy jogos az igényetek...
Ezt érdemes lenne tisztázni egy (elfogulatlan!!) hozzáértővel, mielőtt belekezdetek egy hosszadalmas, költséges procedúrába.
(Nem bántásból mondom, hanem jogászként. Nem lehet minden egyes sérülés esetén rögtön a felelőst keresni. Ha nálatok mégis van valami ilyen lehetőség, azt egy hozzáértő fogja tudni megmondani, mivel ez az információ, amit adtak, túl kevés ennek megállapításához.)
2012. máj. 23. 13:29
7/17 anonim válasza:
a helyszinre hivtatok mentöt?rendörséget,jegyzökönyv van?
2012. máj. 23. 14:11
8/17 anonim válasza:
Van hivatalos látlelet?
2012. máj. 23. 14:12
9/17 A kérdező kommentje:
Segítségnyújtás elmulasztását sérelmezzük,a baleset a felügyelőktől 1-2 méterre történt,és meg sem mozdultak.állítólag most elemzik a biztonsági felvételeket.nem tudom,hogy a külső szőnyegnek fel kellene-e fognia-e egy 25kg-os gyerek zuhanását?
2012. máj. 23. 14:29
10/17 tetro válasza:
szóval kiesett a gyerek az ugróvárból. ezzel Magyarországon semmire nem fogsz jutni. segítségnyújtás elmulasztása... ugyan már. ott voltatok a gyerekkel nem? mit tudtak volna ők tenni? nem egészségügyi szakemberek, de szerintem nem is kötelező, hogy azok legyenek egy ugróvár üzemeltetéséhez. sajnálom a gyereket nagyon, de amelyik gyerek ugróvárba megy, annak néha eltörik a karja. és nem az USA-ban élünk. ott lehetne talán ilyenért perelni, de abban sem vagyok biztos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!