18 éves munkanélküli vagyok, középiskolában csak a legutolsó év nem sikerült (4./12.), nemrég iratkoztam ki. Ha elmegyek a munkaügyi központba, gondolom a középiskolai bizonyítványomat, lakcím és személyi meg TAJ kártyát kell vinnem.
Ott segítenek munkát keresni (szólnak telefonon/emailt küldenek) vagy csak regisztrálnak, mint munkanélkülit? Meg olyat hallottam, hogy változott a munkanélküliségről szóló törvény nemrég, és "közmunkára" foghatják az embert, akkor is ha nem dolgozik, DE be van jelentve. Ilyenkor nem nekik kéne finanszírozniuk az egészségügyi dolgokat? Vagy havonta majd jelentkezni kell náluk egy kiskönyvvel, hogy legalább egyszer voltam abban a hónapban "interjún"?
2012. máj. 22. 14:00
1/7 anonim válasza:
Elmész regisztráltatod magad,kapsz egy kis könyvet amibe három havonként fognak pecsételni.Segíteni??Azt nem igazán tudnak/fognak.Neked kell róni a várost,és alkalmanként be írni a kis könyvbe,hogy hol próbálkoztál,mert ezt majd három havonként megnézik(ha megnézik)Röviden ennyi.Közmunkára csak azokat fogják akik segélyezettek,de közmunka sincs mindenhol.Ez valszeg rád nem vonatkozik,mert segélyt azt nem fognak adni.
2012. máj. 22. 14:34
2/7 anonim válasza:
ha még 22 évesnél fiatalabb vagy próbálj meg vmi középiskolát nappali tagozaton. mostanában a m.ügyi központoknak nem jut pénze tanfolyamokra, ha nem találsz munkát jobban jársz ha tanulsz még egy-két szakmát
2012. máj. 22. 19:25
3/7 A kérdező kommentje:
Akkor az ilyen egészségügyi hozzájárulást meg a többit, amit kell, az állam fizeti, amíg nem találok munkát.
2012. máj. 22. 23:21
4/7 anonim válasza:
Csak az TB-ét,mást nem.
2012. máj. 22. 23:35
5/7 anonim válasza:
Szerintem a tb-t neked kell fizetned.
2012. máj. 23. 15:47
6/7 anonim válasza:
A TBdet csak akkor rendeznék, ha ellátást is kapnál a munkaügyitől, vagy az önkormányzattól.
Te egyikre sem vagy jogosult.
Ha szociális és vagyoni helyzetetek alapján (a szüleid jövedelmét és vagyonát is figyelembe veszik, mivel még nem múltál el 20 éves) rászorulónak minősülsz, kérelmedre a helyi önkormányzat rendezi a TBd.
2012. máj. 23. 16:57
7/7 anonim válasza:
Ja igaz,ha nem kapsz ellátást akkor nincs Tb sem.Igen,az Önkormányzat/Polgármesteri hivatalnál kell kérvényezni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!