"Cigitörvény" Szerintetek miért nem kérdezték meg a vendéglátósokat, hogy ők döntsék el, hogy dohányzó, vagy nem dohányzó a vendéglátó egység?
A sok "diszkriminált nemdohányzó", aki soha nem jár kávézni, kilobbizta, hogy ne lehessen dohányozni a presszóban, diszkóban, stb. helyeken. Szerintem a vendéglátós, ha már vállalkozik, majd Ő eldönti, hogy az Ő presszója dohányzó, vagy füstmentes...
Mellékesen a napokban jót mosolyogtam: kb. 1000 férőhelyes diszkó. A kijárattól több mint 5 méterre kb 700!!! azaz hétszáz ember kint áll az utcán, és dohányzik. Az utcán nem lehet gyalogosan közlekedni, a felettük lakók hangosan háborognak, hogy nagy a zaj, és hogy milyen nagy a füst. Az alattuk állók, és én is csak mosolyogtam rajtuk... Magamban: semmi baj, szavazzatok Viktorra ismét!
Szerintem azért, mert Magyarországon sajnos még nem olyan a helyzet, hogy a vendéglátós dolgozó (mert vannak ám jó páran, ha összeadod őket!!) megengedhesse magának, hogy felmondjon, ha nem tetszik neki a cigifüst... Neki is biztosítani kell a füstmentes munkahelyet.
Az egy dolog, hogy én nem mentem korábban sem füstös helyre, de a nem dohányzó fiatalok nem ez alapján választanak, hanem zene, hangulat, haverok hova mennek - alapján. Én egyetértek azzal, hogy őket védeni kell. Mindenki játsszon a saját egészségével, ha akar. Másokéval viszont ne.
Én sokat járok a kulturált szórakozóhelytől a késdobáló kocsmáig mindenhova, nemdohányzó létemre. Azóta nem megyek haza olyan büdösen, hogy nem csak a ruháim, hanem a bőröm is cigiszagú, a torkomat sem kaparja a füst és a szemem sem buzerálja, mert kontaktlencsém van.
Ez persze senkit sem érdekel rajtam kívül, úgyhogy én is pont leszarom, hogy mi a szart problémáznak a cigisek.
Mondjuk kompromisszumosabb lett volna egy cigiadó inkább, hogy egy masszív %-ot be kell fizetnie annak a szórakozóhelynek, amelyik úgy dönt, hogy lehet benn dohányozni.
De mint mondtam, rohadtul nem tud érdekelni.
Szerintem ha ki lenne írva, hogy ez a hely dohányzó, ez meg füstmentes, akkor mindenki el tudná dönteni, hogy bemegy, vagy továbbmegy.
Az alkalmazottak tekintetében: aki vendéglátósnak tanul, vagy ilyen helyre meg dolgozni, annak tisztában kell vele lennie, hogy ott füst is lehet. (láttál már olyan sebészt, aki rosszul lesz a vértől??? )
Én már nem vagyok vendéglátós, de fanatikus kávézó vagyok. Szeretem az ízét, az illatát. Cigi nélkül el sem tudom képzelni. Minden napom a kávézóban kezdődik kb. 15 éve, és ott is fejezem be. Mivel csak a vendéglátó helyen kívül tudom fogyasztani, ennek az élvezetnek csak jó időben tudok hódolni.
Ez újabb kérdést vet fel: akkor most engem diszkrimináltak a nemdohányzók védelmében???
"Ez újabb kérdést vet fel: akkor most engem diszkrimináltak a nemdohányzók védelmében???"
Eddig a nem dohányzók voltak leszarva, most fordult a helyzet...hol itt a probléma?
"Igazából a legtöbb vendéglátóipari egységben nem gondolkodtak megfelelő levegő kezelésről.Hogyha megoldották volna a füst elszívást akkor nem lenne ekkora gond."
Ez ígysem úgysem gond, egyszerűen csak ki kellett volna alakítani dohányzó és nemdohányzó presszókat, diszkókat és a vendéglátósok is eszerint választhattak volna munkahelyet.
nem kötelező bagózni..
amúgy azért, mert a hely profitot termel. Neki az az érdeke, hogy profit legyen, sőt cigit is vegyenek. Sose fogja azt mondani hogy jó, tiltsuk ki a vendégeket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!