A minimálbéreseket fogja ellenörizni a Nav ebben az évben hogy miből élnek?
Na egy ujabb idiota.
A minimalberes vallalkozokat fogja ellenorizni....
Nem hinném hogy van erre kapacitása a NAV-nak. Rengeteg ember él minimálbérből. Viszont sokan élnek együtt és 2 ember két minimálbérből már azért jobban kijön.
Ha valakinek van egy kis mellékes jövedelme és olyan hülye hogy elektronikus formában használja akkor meg is érdemli hogy megbüntessék. Csekket kell fizetni vele, kaját kell belőle venni, kp-ban kell tartani. Ennyi az egész.
Az egyéni vállalkozók nagy része is minimálbérre van bejelentve, mégis sokan rohadt jól élnek.
Ennyit olvastam:
"Vagyonvizsgálatot indít az adóhivatal azok ellen, akik rendszeresen adnak kölcsönt különféle magánszemélyeknek, és ellenőrzésre számíthatnak a papíron minimálbért kereső vállalkozók vagy az évek óta veszteséges társaságok tulajdonosai - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet."
A minimálbérre bejelentett vállalkozókat és az évek óta veszteséges vállalkozásokat tervezik ellenőrizni.
Én véletlenszerűen ellenőrizném a minimálbéreseket is. Nem én állítom, hogy abból nem lehet megélni. Mégis szokott sikerülni.
Nyilvánvaló,hogy az a vállalkozó aki minimálbérre van bejelentve,van egy jó könyvelője ezáltal a NAV tehet egy óriási szívességet.
A minimálbéres alkalmazottakkal meg szintén nem fognak tudni mit kezdeni,mert bebizonyíthatatlan amikor zsebből zsebbe megy a "fizetés"másik fele.Én évekig így kaptam a pénzemet.A minimálbérem ment a kártyámra,a többit meg megkaptam boritékba.Halkan megjegyzem,napi 18 órát dolgoztam 46 fokos hőségben,hogy a gatya leolvadt rólam.
A legtöbb egyéni vállalkozók fodrász , kozmetikus ,körmös meg a hasonlók ők mind minimálbérre vannak bejelentve.Persze a híres zsidrónál meg a többinél nem.
Nem sok ilyen üzletben van pénztárgép.Én teljességgel megértem hogy miért csak minimumra jelentik be önmagukat.Olyan iszonyatosan magasak az adók ebben az országban hogy az valami iszonyat.A világon Magyarország a 2. ahol a legmagasabbak.A vállalkozó persze hogy kihasználja a lehetőségeket.Miért ne tenné?
Az állam kib@szik vele akkor b@sszon ki vele ő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!