Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit kaphat az aki késsel...

Mit kaphat az aki késsel szúrt? Többi lent!

Figyelt kérdés
Megszúrt egy 25 éves ember, meg akartam verni el is indultam ő felé nálam semmi fegyver nem volt. Alattomos módon megszúrt, nem láttam, hogy volt nála kés amikor oda lépett közel hozzám mire én pofán vágtam volna belém nyomta a kést. Fél perc elteltével zsibbadtam és szédültem a vérem csak ömlött és térdre estem és nem igen tudtam talpra állni erre ő 2x neki futásból fejbe rúgott el is dőltem. Valahogy feltápászkodtam nyilván be voltam görnyedve ő meg neki futásból letepert a földre leszorított és a 2 szemem próbálta benyomni, végül abba hagyta és lelépett de délután feladta magát mert tudta, hogy keresik a rendőrök! Lépemet bökte meg, meg kellet műteni 1:15 perc volt a műtét. Eltört egy bordám és 7 napot feküdtem a kórházba!
2012. ápr. 29. 08:51
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Szerintem más is úgy tenne, ha a barátnőjét elszeretik csak nem hagyja annyiba! Én úgy tettem ahogy jónak láttam TI NEM VOLTATOK ott és nem tudjátok pontosan mi volt! Ezért nem kéne ítélkezni, hogy így cigok úgy cigok! Mellesleg sem ő sem én nem vagyunk romák. Ez a rész nem érdekel! Az, hogy valaki valakit meg akar verni vagy csak mondja nem jelenti azt, hogy kést szúrunk a másikba! Gondolom azért van köztetek olyan aki már került verekedésbe és teljesen mindegy, hogy ki hogy került ki belőle vagy vesztesen vagy nyertesen, és nem került elő kés vagy akármi más! Szerintem ti sem vagytok különbek mert ti is úgyan ugy voltatok balhéban de ami késik nem múlik!
2012. ápr. 29. 12:50
 22/36 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem más is úgy tenne, ha a barátnőjét elszeretik csak nem hagyja annyiba! "

Ha a dizsiben felszedsz egy csajt, akit egy háemcsé lecsap a kezedről, mert jobb a kocsija, akkor talán még egy fél percre együtt éreznék veled. De csak hogy utána belássam, hogy még mindig hülyeséget csináltál.

De ha egy olyan lány hagy el, akivel már hét éve együtt jársz, akkor illene nagyon mélyen magadba nézni, hogy mit rontottál el.

Mindegy, amit te csináltál az garázdaság, illetve testi sértés kísérlete, a "szerelemféltés" mint motiváció pedig még aljas indoknak is eladható.

A másik fél egészen biztosan nem ússza meg, ha ez megnyugtat, de neked is lesz néhány kellemetlen köröd emiatt.

2012. ápr. 29. 12:59
 23/36 anonim ***** válasza:
87%
Igaz nem voltunk ott. Szóval kényszerítette a csajodat hogy vele legyen vagy sem baszod?
2012. ápr. 29. 13:00
 24/36 anonim ***** válasza:
62%

"Lenyulta a csajom akivel együtt éltünk 7 éves kapcsi volt!"

Akkor az bizony még önbíráskodás is. De szerintem 15évvel megúszod.

Ráadásul indokolatlan önbíráskodás... :)

2012. ápr. 29. 13:04
 25/36 anonim ***** válasza:
96%

"Akkor az bizony még önbíráskodás is."

Nem az, mert : "jogos vagy jogosnak vélt vagyoni igénynek érvényt szerezzen, mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, "

Szóval hacsak nem azzal ment oda, hogy "Hé, kisapám, fizessed ki azt az aranyláncot, amit a Marinak vettem, különben lenyomlak, mint a taxiórát.", akkor nem önbíráskodás.

Garázdaság, és testi sértés kísérlete.

2012. ápr. 29. 13:35
 26/36 A kérdező kommentje:
Amugy el vagytok tájolva kicsit, ti azt hiszitek, hogy én tudtam, hogy az a majom ott van! Nem tudtam!!! Ez vasárnap hajnal volt iszogattam egyik haverral és én úgy gondoltam fel megyek a páromhoz, hogy megbeszéljük a dolgokat földszinten lakik így be tudtam volna kopogni az ablakon! Mi közbe mentem fel az utcán láttam őket nem csináltak semmit és akkor kapott el az ideg, úgy hogy nem olyan szándékkal mentem, hogy ön bíráskodok meg garázdálkodok de mivel nem csináltam semmit mert ő volt az aki először támadott. Mint már mondtam is őt nem jogosította fel azt, hogy kést rántson illetve megkíséreljen ölni! Amikor bent feküdtem a korházba a nyomozok ott jártak ők azt hitték, hogy ezt az embert bántalmaztam és erre az egyik nyomozó azt mondta, hogy " ha én ököllel 2x pofán vágom a kollégámat őt nem jogosítja fel arra, hogy késsel nekem támadjon, ami azt jelenti a támadod fog rá fázni" ezt mondta!
2012. ápr. 29. 13:47
 27/36 anonim ***** válasza:
Akkor miért minket kérdezel?
2012. ápr. 29. 13:51
 28/36 anonim ***** válasza:

"de mivel nem csináltam semmit mert ő volt az aki először támadott."

Mintha azt mondtad volna, hogy meg akartad verni, és ezért léptél oda hozzá.

Mindegy, a tanulság az, hogy tök fölösleges itt kérdezgetni másokat egy olyan ügyről, aminek te ismered a legjobban a részleteit.

Van rá esély, hogy lesz belőle gondod, ha másért nem mert akinek egy felfüggesztett és egy életveszélyt okozó testi sértés lebeg a feje felett, az nyilván meg fogja próbálni rádverni a balhét. Ennyi.

2012. ápr. 29. 14:01
 29/36 A kérdező kommentje:
Mit ver rám?? Leírtam azt is, hogy a nyomozó mit mondott! De akkor sem szurunk meg ölünk meg senkit se! Vagy talán igen??????
2012. ápr. 29. 14:06
 30/36 anonim ***** válasza:

Azt nem mondtam, hogy könnyű dolga lesz illetve lenne. Különösen mivel egy késsel szúrt meg, amit elő kell venni, és utána tovább vert, szóval a jogos védelem nem fog megállni.

De ha te léptél fel vele szemben támadólag, akkor azért nem a nyomozó szava lesz feltétlen az utolsó, mivel mindkettőtök ellen indulhat eljárás.

2012. ápr. 29. 14:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!