Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit kaphat az aki késsel...

Mit kaphat az aki késsel szúrt? Többi lent!

Figyelt kérdés
Megszúrt egy 25 éves ember, meg akartam verni el is indultam ő felé nálam semmi fegyver nem volt. Alattomos módon megszúrt, nem láttam, hogy volt nála kés amikor oda lépett közel hozzám mire én pofán vágtam volna belém nyomta a kést. Fél perc elteltével zsibbadtam és szédültem a vérem csak ömlött és térdre estem és nem igen tudtam talpra állni erre ő 2x neki futásból fejbe rúgott el is dőltem. Valahogy feltápászkodtam nyilván be voltam görnyedve ő meg neki futásból letepert a földre leszorított és a 2 szemem próbálta benyomni, végül abba hagyta és lelépett de délután feladta magát mert tudta, hogy keresik a rendőrök! Lépemet bökte meg, meg kellet műteni 1:15 perc volt a műtét. Eltört egy bordám és 7 napot feküdtem a kórházba!
2012. ápr. 29. 08:51
1 2 3 4
 1/36 anonim válasza:
66%
170. § (1) Aki más testi épségét vagy egészségét sérti, ha a sérülés vagy a betegség nyolc napon belül gyógyul, a könnyű testi sértés vétségét követi el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
2012. ápr. 29. 08:53
 2/36 anonim válasza:
95%

De ha még lábadozol, akkor:

(2) Ha a testi sértéssel okozott sérülés vagy betegség nyolc napon túl gyógyul, az elkövető a súlyos testi sértés bűntettét követi el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2012. ápr. 29. 08:54
 3/36 A kérdező kommentje:
Van felfüggesztése neki meg régebben is volt dolga a rendőrséggel! Haza engedtek akkor 10 napos kurán kellet részt vennem, 10 napig clexan szurit kellet be adnom magamnak, mellesleg dolgozni nem tudok így és ez a heg életem végig itt lesz!
2012. ápr. 29. 08:56
 4/36 anonim ***** válasza:
92%
Alatttomos módon megszúrt? Te akartad megverni. Mir vársz tőle? Nézze végig?
2012. ápr. 29. 09:02
 5/36 anonim ***** válasza:
94%
meg akartam verni el is indultam ő felé nálam semmi fegyver nem volt. Alattomos módon megszúrt, ez esetben a bíróság mint enyhítőkörülmény nézheti az önvédelmet
2012. ápr. 29. 09:04
 6/36 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire nem bírod a kritikát, ne menj emberek közelébe.
2012. ápr. 29. 09:23
 7/36 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező kommentje:

Milyen őnvédelemről beszélsz? Meg azt hiszed ezt fogom mondani a biróságon!? XD

majd ő fogja... azt hiszed őt nem kérdezik meg? tanuk voltak?

2012. ápr. 29. 09:25
 8/36 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg elmondhatnád hofgy miért akartad megverni, hogy megértsik az indítékot. Nem hagyta hogy s.e.g.g.b.e k.ú.r.d vagy mi?
2012. ápr. 29. 09:25
 9/36 anonim ***** válasza:
94%

Attól függ...

Ha neki is úgy adtad magad elő, mint itt most, elröppent egy-egy "kiny.írlak", akkor te támadtad meg őt, életveszélyes fenyegetés, stb, és jogos mértékűnek fogják találni az önvédelmét. Ebben az esetben nem kap semmit.

Édesmindegy, hogy te mit mondasz a bíróságon, sokkal többet nyom a latban, ha volt tanú, és/vagy térfigyelő kamera, hogy ittas állapotban voltál-e, illetve ő, és hányan voltatok a támadáskor.

Mivel feltételezem, hogy a fajtád nem jár egyedül, az ilyen nagypo.fájú baro.marcok csapatostól bátrak.

Nem mindegy, hogy a másik hány tanút tud felmutatni, függetlenül attól, hogy ott voltak-e vagy sem.

Az nyom a latban, hogy felfüggesztettje van, illetve neked is minimum egy felfüggesztett kinéz, ha csak nem kapsz letöltendőt.

Ebből az a tanulság, hogy előbb kéne gondolkodni, bármennyire fáj is eleinte, idővel hozzászokik a szervezet, hogy az agyadban is megindul a vérkeringés.

2012. ápr. 29. 09:29
 10/36 A kérdező kommentje:
Lenyulta a csajom akivel együtt éltünk 7 éves kapcsi volt!
2012. ápr. 29. 09:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!