Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magyarországon hol dolgoznak...

Magyarországon hol dolgoznak azok, akik hivatásszerűen foglalkoznak hadijoggal illetve nemzetközi humanitárius joggal?

Figyelt kérdés
A Magyar Honvédségen belül azt néztem, hogy az ottani katonai jogászok főleg büntetőjoggal, közigazgatási joggal illetve munkajoggal foglalkoznak. Van ilyen szakember itt, Magyarországon, akinek a munkája ezekhez a területekhez kapcsolódik, vagy itthon csak a tanárok, jogtudósok foglalkoznak ezzel?

2012. ápr. 25. 10:24
 1/6 anonim ***** válasza:

A katonai jogászok is foglalkoznak ezzel a témakörrel, főleg, ha külszolgálaton parancsnoki jogi tanácsadók.

Az NKE-n is vannak szerintem olyan jogászok, akik ezzel foglalkoznak.

Olyan aki csak és tisztán ezzel fgolalkozik, szerintem nincs, de én csak nagyon felületesen látok/láttam rá erre a területre.

2012. ápr. 25. 10:36
 2/6 A kérdező kommentje:
Én az NE-n csak egy jogászt találtam, őt Lattmann Tamásnak hívják, de ő csak egyetemi oktató :D
2012. ápr. 25. 10:52
 3/6 A kérdező kommentje:
*NKE
2012. ápr. 25. 10:53
 4/6 anonim ***** válasza:

"Lattmann Tamásnak hívják, de ő csak egyetemi oktató "

Ő egy minősíthetetlen alpári ember.

2012. ápr. 29. 16:54
 5/6 A kérdező kommentje:

"Ő egy minősíthetetlen alpári ember."

:DDD Személyesen nem ismerem, de amit Kardos Gáborral írt könyvet (Nemzetközi jog a címe - mily érdekes), az egészen jó, sőt, talán az egyik legjobb nemzetközi jogi tankönyv.

Visszatérve a kérdésemre; külügyesek, BÁH-sok mennyit foglalkoznak ezzel a területtel? A BÁH-sok csak idegen joggal/idegenrendészettel foglalkoznak?

2012. ápr. 29. 17:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ilyesmivel a Külügyesek foglalkoznak és az ENSZ szervezetébe beosztott szakemberek.
2012. ápr. 29. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!