Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Rokkant nyugdíj, rehabilitáció...

Rokkant nyugdíj, rehabilitáció, lehet fellebbezni?

Figyelt kérdés

Apám rokkant nyugdíjas, alig van ledolgozott munkaviszonya, a szakmai gyakorlatot is beleszámítják neki, így szerencséje lenne...

A lába fekélyes, emellett pszichés beteg, skizofrén, egész nap a szobájában van, lehetetlen vele kommunikálni, dolgozni nem megy el, semmit nem tud a mai világról. Nem ment el a rehabilitációra, mert paranoiás, és jött a levél, hogy május egytől megvonják a nyugdíját. Az Édesanyjával él... Lehet fellebbezni???

2012. ápr. 22. 11:23
 1/10 anonim ***** válasza:
A határozatban benne van a kérdésedre a válasz. Ha ekkora a baj, valakinek el kellett volna menni helyette. Kellene egy igazolást szerezni, hogy miért nem ment el.
2012. ápr. 22. 12:12
 2/10 A kérdező kommentje:
Én nem nagyon vagyok benne a témában, csak Nagymamám, de hát ő is öreg... családsegítőhöz jár miatta meg ilyesmi, én még iskolába járok, szóval igazából nem is nagyon az én feladatom lenne ez, csak valamit szeretnék segíteni Mamámnak.... Az igazolást arról, hogy paranoiás és nem megy emberek közé, azt hogy lehet elintézni?
2012. ápr. 22. 12:15
 3/10 anonim ***** válasza:

családsegítőbe bemenni, segítséget kérni AZONNAL !

Orvost kihívni, a szükséges igazolásokat beszerezni AZONNAL

intézd azonnal!

Nehogy megvonják a pénzét, mert akkor mi lesz ??!!!!

a családsegítőben biztos tudják, hogy mit kell tenned.

Miért nem a behívó átvétele és az elmulasztott vizsgálat között intéztétek?

Ez sajnos nem olyan dolog, ami magától megoldódik. az IDŐ ellenetek dolgozik !!!

Fellebbezési határidő jogvesztő!!!!

ha semmi segítséget, igazolást nem kapsz, tiszta papíron akkor is jelezd a hivatalnak határidőn belül, hogy te iskolás (hány éves?) vagy, ls mindenki használhatatlan a családban, és pótlólag küldöd az orvos igazolását.

Egyébként ilyenkor mi van? mentővel beviszik?

2012. ápr. 22. 12:40
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem velem él! Én hétvégente látom, nem is beszámíthatő, szegény mamám ki van tőle idegileg, ő se tudja kisérgetni..azthazudta, hogy elment, mikor nem!!!!!!! én 21 vagyok, tudom nagykorú, de sose volt köztünk normális apa-lánya kapcsolat, beszélni se tudok vele, és sajnos nem ő az egyedüli probléma az életemben, nővérem semmit nem foglalkozik vele, még mindig én a legtöbbet, mint ő, múltkor a devizaszámlája ment minuszba, azt is csak úgy tudtuk, elintézni, hogy azt mondtuk neki, hogy börtönbe zárják, ha nem szünteti meg ( paranoia miatt megijedt, és elment...) A gyógyszereit se szedi be rendesen, makacs...
2012. ápr. 22. 12:55
 5/10 anonim ***** válasza:
Valamit találjatok ki,mert ezt a kormányt nem érdekli,hogy valaki beteg,és kiszolgáltatott.Sürgösen az orvosi papírokkal együtt bemenni és intézkedni helyette.Talán még nem késő.
2012. ápr. 23. 00:54
 6/10 anonim ***** válasza:

a hivatalokat nem érdekli, kormányoktól függetlenül

megvannak a törvények, szabályok, amik alapján a hivatalnokok eljárnak/tak

az persze jó, hogy a sutyi, mutyi, táppénzcsaló, álbeteg, álrokkant, heréket nem támogatja a rendszer a többi dolgozó pénzéből, de nehogy pont azok maradjanak le, akik tényleg nagyon rászorulnak.

Családsegítő nem tudott a felülvizsgálati behívóról?

2012. ápr. 23. 08:38
 7/10 A kérdező kommentje:
Dehogynem. Csak az a vicc, hogy ő otthon fekszik, alig kommunikál, fél az emberektől, felöltözik, elmegy, de nem mondja, hogy hova... Nagymamámnak azt mondta, hogy oda ment el, ő többször is rákérdezett, és mindig azt válaszolta, h igen, elment. Erőszakkal nem lehet elvinni őt. Kórházból is csomószor megpróbált szökni, és az orvos se jön ki hozzá, mert nem szabad akaratából kérné, de az ilyen embernek meg nincs betegségtudata... :S
2012. ápr. 23. 09:03
 8/10 anonim ***** válasza:

voltál már a családorvosnál, vagy a családsegítőnél?

Telefonáltál már?

Mit intéztél ma ?

helyetted nem tudjuk elintézni, és a beteg nagymamád se fogja.

Legyél felnőtt!

2012. ápr. 23. 09:07
 9/10 A kérdező kommentje:

Mamám ma megy a családsegítőhöz. Este tudok csak vele beszélni,hogy mi volt, mert vizsgáim vannak ma...

Hát azért nehéz ez, mert elváltak a szüleim, anyummal élek, meg Nővéremmel, Nővéremet nem izgatja egyáltalán, Anyumat pláne nem, nem a betegsége miatt váltak el, hanem mert alapvetően is, mint férj, mint apa is egy nemtörődöm alak volt, szóval mindkettőt megértem valahol. Én meg azt se tudom, hogy meg, mint, mert mivel azt hazudta, hogy elment, és én nekem már csak ezt mondta a Nagymamám, nem is nagyon foglalkoztam vele, mert amikor látom is hetente egyszer, köszön és ennyivel el vok neki rendezve. Ha kérdezem is, akkor se válaszol.... Csak pénteken mondta Mama telefonon sírva, hogy milyen levél jött, ő meg nem is várja el tőlem, hogy akármit is csináljak, mert lehetetlen bármire is rávenni őt, de én mégis szeretnék neki segíteni.

2012. ápr. 23. 09:46
 10/10 A kérdező kommentje:
Orvos már nem jön ki, ha a mama hívja, mert nem önszántából hívja...és agresszív vele....
2012. ápr. 23. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!