Ilyenkor jogos, hogy nem annyi a vételár, amennyit kialkudott a vevő, ugye?
Áruljuk(illetve elvileg már csak árultuk - múlt időben - ) a házunkat.
Jött egy vevő, akinek nagyon tetszett a ház,de voltak bizonyos, részben méregdrága pénzért vett,részben ajándékba kapott(van egy sokszoros milliomos,nagyságrendileg negyedmilliárd forintnyi vagyonnal rendelkező, Németországból tíz éve hazatelepült '56-os magyar ismerősünk,aki mérnökként szedte meg magát ennyire, s tőle kaptunk ajándékba még 15 évvel ezelőtt egy csomó dolgot,ami neki nem kellett,viszont nekünk jó volt...nagyságrendileg 10 millió forint értékben) dolgaink, szekrények,asztalok,székek...szóval összességében bútorok,bútordarabok,amiket nagyon kért,hogy adjunk oda... ingyen(fizetni nem akart érte)... de mivel értékes darabokról van szó,persze nem estünk a fejünkre,nem adtuk. A szerződésben sincs szó ilyesmiről.
Viszont mikor másodszor visszajött, már olyan indulat feszítette,amiért nem adom oda ezeket "barátságból" ingyen(teszem rögtön hozzá, egy idegennek)hogy 2-3 ilyen bútordarabomat a puszta öklével néhány jól irányzott csapással ripityára tört,használhatatlanná tett.(Beszéltem szakemberrel,a megjavításuk durván ugyanannyiba kerülne,mint megvenni mégegyszer ugyanazokat a bútorokat)
Most én - annak érdekében, hogy ne indítsak ellene garázdaság vagy egyéb jogcímen pert- követelném az okozott kár ellenértékét...Vagyis ezzel az összeggel emelkedne a ház vételára...,még akkor is,ha az okozott kár miatt a cuccok már nincsenek ott és abban a megtekintett állapotban,amiben előzőleg látták - a "tisztelt" vevő miatt...Ez jogos,hogy követelem,ugye?
A szomszédom olyannyira tanuk, hogy azóta ők fenyegetnek engem feljelentéssel,mondván, hogy milyen vendégeim vannak hogy dübörög a ház az őrjöngéstől... szóval gondolom tanuskodnának... legalábbis ellenem, egy csendháborítási perben tuti... hogy az ellenkező oldalról ugyanezt tanusítanák-e(értsd: hogy a faszi mit művelt,azt), na az egy más kérdés...
Na de kérdem én, melyik az a bíró,aki egy ilyen egyszerűnek tűnő szitán ne látna át?
Ha még megvan, amit összetört (asztal, hasonló) arról nagy eséllyel lehet ujjlenyomatot, vagy legalább hámsejtet szerezni.
Húzás a rendőrségre, a szomszédodat meg kérd meg, hogy adja papírba, hogy ekkor és ekkor hangoskodás volt nálatok (ha ilyen, meg fogja tenni szerintem).
Ennyi bizonyíték (+ aki még ott volt, párod/szüleid, akárki) mint tanú bőven elég hozzá, hogy megnyerd a pert.
Ez most komoly? Hagytad hogy szétverte a házad?
Az első megmozdulásra a mentő vinné el ha nálam ilyennel próbálkozna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!