Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyenkor jogos, hogy nem...

Ilyenkor jogos, hogy nem annyi a vételár, amennyit kialkudott a vevő, ugye?

Figyelt kérdés

Áruljuk(illetve elvileg már csak árultuk - múlt időben - ) a házunkat.

Jött egy vevő, akinek nagyon tetszett a ház,de voltak bizonyos, részben méregdrága pénzért vett,részben ajándékba kapott(van egy sokszoros milliomos,nagyságrendileg negyedmilliárd forintnyi vagyonnal rendelkező, Németországból tíz éve hazatelepült '56-os magyar ismerősünk,aki mérnökként szedte meg magát ennyire, s tőle kaptunk ajándékba még 15 évvel ezelőtt egy csomó dolgot,ami neki nem kellett,viszont nekünk jó volt...nagyságrendileg 10 millió forint értékben) dolgaink, szekrények,asztalok,székek...szóval összességében bútorok,bútordarabok,amiket nagyon kért,hogy adjunk oda... ingyen(fizetni nem akart érte)... de mivel értékes darabokról van szó,persze nem estünk a fejünkre,nem adtuk. A szerződésben sincs szó ilyesmiről.

Viszont mikor másodszor visszajött, már olyan indulat feszítette,amiért nem adom oda ezeket "barátságból" ingyen(teszem rögtön hozzá, egy idegennek)hogy 2-3 ilyen bútordarabomat a puszta öklével néhány jól irányzott csapással ripityára tört,használhatatlanná tett.(Beszéltem szakemberrel,a megjavításuk durván ugyanannyiba kerülne,mint megvenni mégegyszer ugyanazokat a bútorokat)

Most én - annak érdekében, hogy ne indítsak ellene garázdaság vagy egyéb jogcímen pert- követelném az okozott kár ellenértékét...Vagyis ezzel az összeggel emelkedne a ház vételára...,még akkor is,ha az okozott kár miatt a cuccok már nincsenek ott és abban a megtekintett állapotban,amiben előzőleg látták - a "tisztelt" vevő miatt...Ez jogos,hogy követelem,ugye?

2012. ápr. 16. 08:56
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Szóval a házat látták már korábban vagy 50-en, de senki nem jött vaskos bankóköteggel a diplomatatáskájában.
2012. ápr. 16. 10:03
 12/27 anonim ***** válasza:
Nem értem, oda ment hozzátok egy idegen, aki tört-zúzott, ordibált, ti néztétek addig, vagy mit csináltatok? Mi volt, egy cigány? Nem tudom elképzelni a szituációt, hogy az otthonomban tönkre teszi valaki a bútoraimat, nem is egyet, hanem egy nagy csomót, én meg nézem!! Mi az, hogy ráütött és összetört?
2012. ápr. 16. 10:14
 13/27 A kérdező kommentje:
ököllel, tiszta erőből,indulatból... több bárszekrényjellegű,de nem akként használt dolog is volt... az egyik volt csak bárszekrény(whisky-s,pezsgős,borospoharakkal,söröskorsókkal,stb.) a másikban a cd lejátszónk volt,annak a teteje,a kazettás része ment tönkre az ütések által... és ami ezeket elzárta üveg,azt törte össze... az üvegre egy mágnest ragaszttattunk asztalossal, meg persze a bútorra is, és ez funkcionált így ajtóként... szépen,ízlésesen meg lett csinálva... mára ez úgy néz ki,hogy 3 becsüs szerint is a szekrény max. tüzifának jó(amíg az eset nem zárul,addig persze nem égetem el,kell a corpus delicti,a bizonyíték) ,a füstös üveg megsemmisült,csak a mágnes maradt lényegében az egészből...
2012. ápr. 16. 10:20
 14/27 A kérdező kommentje:
több drága,a ntik söröskorsó is ripityára tört,ami megszerezhetetlen, mert Mexikóból(ahol a kukoricasört csinálják,aminek most nem jut eszembe a neve),Angliából, Németországból meg Írországból kaptam őket... mára a konténerben vannak...
2012. ápr. 16. 10:22
 15/27 A kérdező kommentje:
(hulladékkonténerben)
2012. ápr. 16. 10:22
 16/27 anonim ***** válasza:
Uram atyám, ez most komoly??? Mármint, hogy így próbálod kezelni a dolgot?? Vagy ez vicc? Mi az, hogy nem jelented fel? Mi az, hogy még neki akarod eladni a házat? Vagy ha nincs vevő, akkor legalább úgy add el, hogy az okozott kárt felszámolod neki. Rendőrségi ügy után úgyis olyan ítélet születne csak, hogy köteles a kárt megtéríteni, na de pereskedhetsz, hogy be tudd hajtani. Gusztustalan. Biztos, hogy tud róla, hogy feljelentheted? Vagy valaki folyton félrebeszél ebben a történetben. Van tanúd, gondolom. Eszem megáll.
2012. ápr. 16. 10:33
 17/27 A kérdező kommentje:

A szomszédom olyannyira tanuk, hogy azóta ők fenyegetnek engem feljelentéssel,mondván, hogy milyen vendégeim vannak hogy dübörög a ház az őrjöngéstől... szóval gondolom tanuskodnának... legalábbis ellenem, egy csendháborítási perben tuti... hogy az ellenkező oldalról ugyanezt tanusítanák-e(értsd: hogy a faszi mit művelt,azt), na az egy más kérdés...

Na de kérdem én, melyik az a bíró,aki egy ilyen egyszerűnek tűnő szitán ne látna át?

2012. ápr. 16. 10:36
 18/27 A kérdező kommentje:
szomszédom=szomszédaim(azt akartam írni,csak nem azt sikerült)
2012. ápr. 16. 10:37
 19/27 anonim ***** válasza:

Ha még megvan, amit összetört (asztal, hasonló) arról nagy eséllyel lehet ujjlenyomatot, vagy legalább hámsejtet szerezni.

Húzás a rendőrségre, a szomszédodat meg kérd meg, hogy adja papírba, hogy ekkor és ekkor hangoskodás volt nálatok (ha ilyen, meg fogja tenni szerintem).

Ennyi bizonyíték (+ aki még ott volt, párod/szüleid, akárki) mint tanú bőven elég hozzá, hogy megnyerd a pert.

2012. ápr. 16. 11:08
 20/27 gr. Shadow ***** válasza:

Ez most komoly? Hagytad hogy szétverte a házad?

Az első megmozdulásra a mentő vinné el ha nálam ilyennel próbálkozna...

2012. ápr. 16. 11:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!