SOS! Terhes voltam, és elég veszélyes helyen dolgoztam. A 12 héten meghaltak a babáim. Még műtét után otthon voltam 4 hétig gyógyulni. Vissza mentem volna dolgozni pár napja, erre azzal fogadnak, hogy számoljak holnap le!?
FHH, de feldühített ez most!
Akik ilyet tesznek másokkal, megérdemlik a halált...
Sajnos az új törvény értelmében nem kell már megindokolni sem,hogy kit miért küldenek el.Végkielégítés sem jár neked 2 okból sem.
1.céges dolgozó voltál vagyis nem közvetlenül az adott munkahely dolgozója voltál
2.3 év ledolgozott munkaidő után jár 1 hónap végkielégítés.
Sajnálom. A munkaadódat pedig fel kéne akasztani.
Szerintem is kérdezz meg egy jogászt erről, és a lehető legtöbbet szedd ki a munkaadódból. Mert ahogy írta már előttem is valaki, terhes nőt veszélyes munkahelyen dolgoztatni tilos!
Terhes nő nem dolgozhat veszélyes helyen, sőt, még olyan szobában sem lehet elhelyezni, ami nem tetszik neki. Ez a törvény, viszont most hogy hatályos az indoklás nélküli elbocsájtás, ezekkel sem mész semmire. A vetélést nem tudod bizonyítani, hogy mi miatt volt sajnos. A perhez az kellene.
Részvétem. Amúgy ez nagy szemétség volt a munkáltatód részéről, én lehet szembekömpném nyílvánosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!