Mi történik akkor, ha felmondok a munkahelyemen?
Mit gondoltok, ez így jó lesz?
Tárgy: Felmondólevél
Tisztelt XY!
2011 májusa óta dolgozom jelenlegi munkahelyemen, ahol sok értékes szakmai tapasztalatot gyűjthettem. Ezen értékeket is mérlegre tettem, amikor a ...-ból való távozásom mellett döntöttem.
Döntésem meghozatalában több tényező is szerepet játszott, melyek közt szerepel a családi körülményeim megváltozása mellett az is, hogy úgy érzem, a kapcsolatunkban keletkezett március 15.-i törés már nem teszi lehetővé, hogy együtt dolgozzunk. A történtekért ugyanis a felelősség nem engem terhel, ennek ellenére részetekről állandó bizalmatlanságot tapasztalok. Több alkalommal próbáltam rendezni a viszonyunkat, de ezek a kísérletek kudarcba fulladtak. Az állandó feszült légkör nem teszi számomra lehetővé, hogy továbbra is kifogástalan munkát végezzek.
Mindezekre hivatkozva kérem munkaviszonyom azonnali megszüntetését. Őszintén sajnálom, hogy olyan változások alakultak ki munkahelyünk életében, melyek döntésem meghozatalára késztettek. Kérem, felmondólevelem mielőbbi megválaszolását.
Tisztelettel:
Alapvetően azt kell mérlegelned, hogy perre mennének-e a munkáltatóid, ha csak úgy otthagynád őket. Én nem hiszem, mert kevés pénz a tét (júniusig már csak 2 hónap van- tehát két havi keresetedért vagy csak úgy bosszúból perelnének). Ha perelnek akkor valszeg bukod a pert.
Sok sikert.
Mi? Ingyen köteleztek túlórára, jogellenesen rendelnek be ünnepnapra, ezt még az ellenőrök jegyzőkönyve is bizonyítja. Ezek után még kérdés, hogy mire hivatkozva mondj fel rendkívüli hatállyal?
De első körben máshogy próbálkoznék. Valószínűleg a munkáltatót is rá lehet bírni ilyenkor a közös megegyezésre, ha megemlíted, hogy legközelebb TÉNYLEG Te hívod ki az ellenőröket... (Gondolom az ingyen túlóráztatás még mindig fenn áll.)
(Bár a válaszom megkésett, azért hátha jól jön még vkinek, aki rágugliz erre.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!