Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha az ügyvédek helyett a bíró...

Tatai Gábor kérdése:

Ha az ügyvédek helyett a bíró tárja fel a tárgyaláson a hiányosságokat mit lehet ekkor tenni?

Figyelt kérdés
Mit lehet akkor tenni ha egy bírósági eljárásban az eljáró bíró feltárja az elévülést az ügyben, vagy azt hogy nincs állapotrosszabbodás és ez esetben a kártérítési igény sem alapos? Mind a két félnek ügyvédje van, azt mondják ez az ügyvédek feladataira tartoznának amit hivatkozásra hivatalból kellene a bírónak csak vizsgálnia.De egy öt évre visszamenőleg a 20% elnehezülés megléte ami okságban van összefüggésben az mindenképpen állapotromlásnak kellene venni e a bírónak amikor ezt igazságügyi orvos szakértő bizonyította. Mi a hozzászólástok az ügyben?
2012. ápr. 12. 15:27
 1/4 anonim ***** válasza:

a bíró, ha észleli is az elévülést

nem veszi azt figyelembe

az elévülésre HIVATKOZNI KELL!

2012. ápr. 12. 19:21
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát pontosan a bíró hivatkozott arra hogy az ügy elévült már,az alperes nem reagált erre a tárgyaláson, viszont a jegyzőkönyvben az szerepel hogy a bíróság elévültnek tekinti az ügyet. Amire most bizonyításokat csatoltam be a bíróságra hogy az alperessel folytatott levelezések felszólítások, kár elismerések az elévülést megszakította, ez az eljárás a bíróságnak bizony nem tetszett, s újabb kifogásokat keres a bíróság a kártérítés ítélése ellen. Pl hogy az igazságügyi orvos szakértői véleményt nem veszi figyelembe, annak ellenére hogy a szakértő az élet elnehezülését már megállapította ami okságban következett be. Tehát a bíróság kedve ténye szerint ítélkezhet az ügyekben ? Mert ha az alperes hivatkozott volna az elévülésre, azt megérteném, de az alperes erre most sem hivatkozik. Ez esetben milyen jogi orvoslás lehetséges ?
2012. ápr. 12. 21:57
 3/4 anonim ***** válasza:
majd ha megszületik az I. fokú ítélet, akkor az ellen lehet fellebbezni
2012. ápr. 12. 22:39
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem én. De a bír , az önálló bírósági végrehajtók ellen miért nincs panaszlehetőség, illetve a végrehajtó ellen még csak van de az mind mind olyan korrupciós bírósági védelem alatti a végrehajtóval szemben. Tudom aki ebbe nem volt még elképzelése nincs erről. Tehát akkor a bíró a perben felvilágosíthatja az alperest ügyvédét kioktathatja hogyan mivel tudja a pert megnyerni. Uniós előírás már ez is ?
2012. ápr. 13. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!