Motorral balesetet okoztam, mire számíthatok?
Figyelt kérdés
A sértettnek lábtörése lett, tehát 8 napon túl gyógyuló, és ez egy zebrán történt, ráadásul jogosítvány nélkül, és hogy tetőzzem, mentőhívás után elhagytam a helyszínt ijedtségemben, de aztán bevonultam a rendőrségre, mire számíthatok?2012. ápr. 6. 13:31
1/6 anonim válasza:
Magas pénzbüntetés vagy felfüggesztett és pár év járművezetéstől eltiltás.
2/6 anonim válasza:
187. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével másnak vagy másoknak gondatlanságból súlyos testi sértést okoz, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
190. § Ha a közlekedési balesettel érintett jármű vezetője a helyszínen nem áll meg, illetve onnan eltávozik, mielőtt meggyőződnék arról, hogy valaki megsérült-e, avagy az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, amennyiben súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
Esélyes egy felfüggesztett, jogosítvány bevonása és magas pénzbüntetés.
3/6 anonim válasza:
Egy időre eltiltanak a közúti gépjárművezetéstől + pénzbüntetés.
4/6 anonim válasza:
2 évre eltiltanak a motoros jogosítványtól és pénz büntetést kapsz.
5/6 tetro válasza:
szerintem jogsi nélkül zebrán gázolni majd cserbenhagyni az felfüggesztett lesz
6/6 anonim válasza:
én 8-10 hónap letöltendőt adnék, hogy az ember egy kicsit elgondolkozzon magán... de akkor megúszod ennyivel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!