Lehet valamit tenni? A szomszédom folyamatosan üvölteti a magnót. Már szóltam neki, de semmi hatása.
Az első vagyok (nem tudom, közben ír-e valaki): Ezt találtam még ezen az oldalon:
http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__261169..
Kedves Kérdező!
Utolsó vagyok (és ügyvéd). Birtokháborítási eljárást indíthat az, akit a békés birtoklásban valaki megakadályoz. Ez teljesen független attól, hogy a szomszéd annak az ingatlannak a tulajdonosa-e, a bérlője-e, vagy valami más.
Ha a szomszéd békés birtoklását megzavarja (pl. úgy, hogy nem hagyja pihenni), akkor birtokháborítás iránti kérelmet kell az önkormányzat jegyzőjéhez címezni és a polgármesteri hivatalba beadni.
Ha az eljárás végén az önkormányzat az igényt elutasítja (azaz nem ad birtokvédelmet), akkor bíróság előtt meg lehet támadni ezt a határozatot.
A kérelemben azt kell kérni, hogy az önkormányzat a birtoksértőt tiltsa el a jövőbeni birtokháborítástól.
Kedves utolsó!
Birtokháborítás az, hogyha valakit a birtoklásában megzavarnak.
Ennél szabatosabban - sajnos - nem tudom kifejezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!