"Ein Volk, ein Reich, ein Führer. " Ha ezt a szöveget magamra tetováltatom, akkor rossz szemmel fognak nézni?
"Szerintem van az a szólás, hogy Egy a nemzet, egy az Isten egy a Haza...de nem vitatkozom. Ti tudjátok.
"
Remélem nem írod azt a facebookodon, hogy beszélsz németül.
tegnap 17:43:
hogy van-e ilyen szólás, azt nem tudom, de a fenti mondat nem azt jelenti, mint itt már többen is leírták. Szólás több is van:
Magyarnak lenni nem állapot, magyarnak lenni magatartás!
Márai Sándor
Más nyelven beszélsz, más nyelven írsz,
De magyarul álmodsz, magyarul sírsz.
Hobo
Sokan azt gondolják: Magyarország - volt; én azt szeretném hinni - lesz!
Széchenyi István
"A hazaszeretet ott kezdődik, amikor egymást szeretik azok, akik egy hazában élnek. De ezt olyan nehezen értik meg az emberek."
Wass Albert
"Haza és szabadság"
Petőfi Sándor
Igyekeztem széles körből válogatni. Egyiknek sincs náci felhangja.
Kérdező! Megmondanád, neked mi tetszik az általad írt szövegen? Komolyan érdekel.
Szerintem ne tetováltasd magadra, ha már most így érzel, bármennyire is tetszik Neked.
Válogathatsz bőven a magyar vonatkozású jelmondatokból, sőt, ha megtaláltad a megfelelőt, akár rovással is magadra varrathatod, csak hozzáértő embert kérj meg a minta elkészítéséhez :)
OFF
Nagyon tetszik a sok kis német-tudor nyelvészprofesszor értekezése:)
Szerintem aki javaslatot tett a "Egy nemzet..." kezdetű feliratra szintén tisztában van vele, hogy mit jelent az eredeti mondat.
Ő csak egy hasonló stílusú, de magyar jelmondatot mondott, mert az eredeti egy-az egyben magyar nyelvre fordítva eléggé nagy marhaságnak hangzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!