Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tényleg le fogják szerelni a...

Tényleg le fogják szerelni a tömbházakban a folyosói rácsot?

Figyelt kérdés
Apám mondta, hogy hoztak egy ilyen rendeletet, hogy szabadon kell hagyni a menekülési útvonalat. Láttam is jönni egy szórólapot, de azon csak annyi volt, virágok meg biciklik stb. nem lehetnek a folyosón. Nekünk a folyosó elején van rácsajtó, meg több helyen is láttam az épületben. Ezt tényleg le fogják szerelni? (mi csak albérlők vagyunk egyébként)
2012. ápr. 1. 12:12
 1/8 anonim ***** válasza:
50%

elvileg halálosan szabálytalan , másfelől meg a tűzoltóság nem garantálja hogy nem tűnnek el a folyosódról a bicajok, virág, ha bárki bemehet...

mert ha naponta minden panelház kétszer kigyúlna tetőtől talpig akkor esetleg megértem...

2012. ápr. 1. 12:24
 2/8 tetro ***** válasza:
100%
pontosan elég ha egyszer kigyullad a panelház. ráadásul amit évtizedek óta senki sem ért meg, a folyosók osztatlan közöstulajdonnak számítanak. ezért nem csak tűzvédelmi szempontból aggályos lezárni és raktárként használni őket.
2012. ápr. 1. 12:33
 3/8 A kérdező kommentje:

De gondolom annak idején úgy szerelték fel, hogy a rács mögött lévő lakástulajdonosok mind beleegyeztek. Mert látok olyan folyosószakaszt is, ahol pl. csak az utolsó pár lakás van lerácsozva, előtte lévők kívül vannak.

Nekem mondjuk plusz biztonságérzetet ad, hogy itt a rács. Mióta itt lakunk, jártak erre mindenféle kéregetők, de a rácson nem jutottak emiatt át.

A tűzvédelmet sem értem. A tulajoknak úgyis van a rácshoz kulcsuk. Más meg mit keresne a zárt rácson belül tűz esetén? Ha vendég, akkor sincs nyilván egyedül vagy nem hagyták kulcs nélkül. Ilyen alapon a lakásokat se lehessen zárni...

2012. ápr. 1. 12:37
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A szomszédom és én biztosan nem fogjuk leszereltetni,mivel hetente történik betörés a Társasházunkban.Ha leszereljük,az első héten betörnének,amit viszont nem fogok megvárni ölbe tett kézzel.Azóta vagyunk biztonságban amióta ez a kiba@ott rács fent van.Mert ugyebár a rendőrségre szaladhat az ember fia,egy betörés esetén.Pár hetes nyomozás után lezárják az ügyet,oszt jóccakát.Én ezt nem fogom megvárni,egy idióta törvény miatt,amit csak is azért hoztak,hogy a lakosságtól még több pénzt tudjanak behajtani.Ha nem vennétek észre erről szól az egész,semmi másról.A Katasztrófa védelmiseknek évi 5 milliárd forint,a költségvetésük amit csak így tudnak előteremteni.
2012. ápr. 1. 15:36
 5/8 A kérdező kommentje:
Mi is attól félnénk a párommal, hogy betörnének. :S Itt szoktak bandázni, üvöltözni a cigányok, pont az hiányzik, hogy ezeknek mindenhova szabad bejárás legyen...
2012. ápr. 1. 15:48
 6/8 tetro ***** válasza:
73%
Nem az a gond, hogy tűz esetén ki van a rácson belül kedves. Hanem az, hogy aki belül van, lehet már nem tud eljutni a rácsig. A tűzoltó meg nem tud eljutni hozzá, hogy kihozza, mert neki nincs kulcsa.
2012. ápr. 1. 16:04
 7/8 A kérdező kommentje:

De ha a lakástulajdonos nincs otthon vagy nincs olyan állapotban, hogy ajtót nyisson, valahogy mégis be kell jutniuk a lakásba? Megvannak hozzá az eszközeik. Ha a rácson nem tudnának bemenni, ott az ablak. Elvégre tűzoltók.

Gyakrabban van lopás egy tömbházban, mint nagy volumenű tűzeset.

2012. ápr. 1. 16:10
 8/8 anonim ***** válasza:
78%

"Gyakrabban van lopás egy tömbházban, mint nagy volumenű tűzeset."

Tűzesetbe viszont gyakrabban halnak bele.

Tessék rendes ajtót felszerelni, nem mindenkinek nyitni a kaput, aki "szórólapot hozott", estére zárni a lenti kaput, ja, és odafigyelni egymásra.

A rácsokon levő zárakon egy tolvaj csak röhög.

2012. ápr. 1. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!