Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan tudnám megtenni?

Hogyan tudnám megtenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tizenhat éves vagyok és az lenne a kérdésem; hogyan tudnék elköltözni otthonról úgy hogy a szüleim ne vitethessenek vissza. Jogi útra gondoltam, azért írtam ide a kérdésem. Remélem tudtok segíteni, köszönöm.

2012. márc. 25. 20:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Ennek van valami oka is? Naponta vernek?
2012. márc. 25. 20:56
 2/6 A kérdező kommentje:
Természetesen van oka, nem fizikai. Általában elviselhetetlen itthon az élet. Úgymond lelki terrorban tartanak.
2012. márc. 25. 21:00
 3/6 anonim ***** válasza:
A tizenhat évesek fele így gondolja, ez nem rendkívüli, majd kinövöd.
2012. márc. 25. 21:47
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem most kezdődött és nem hiszem hogy el fog múlni. Nem azt kérdeztem hogy kinövöm-e, hanem azt hogy mit tehetek.
2012. márc. 25. 21:55
 5/6 anonim ***** válasza:

Gyámhivatalnál tudsz tájékozódni és ők indíthatnak pert a tartózkodás megváltoztatására.

Csjt.:

72/A.§(1) A gyermek elhelyezéséről a szülők döntenek. A szülők megegyezésének hiányában a bíróság a gyermeket annál a szülőnél helyezi el, akinél a kedvezőbb testi, értelmi és erkölcsi fejlődése biztosított. Ha a szülőnél történő elhelyezés a gyermek érdekét veszélyezteti, a bíróság a gyermeket másnál is elhelyezheti, feltéve, hogy ez a személy a nála történő elhelyezést maga is kéri.

(2) A gyermek elhelyezésének megváltoztatását abban az esetben lehet kérni, ha azok a körülmények, amelyekre a bíróság a döntését alapította, utóbb lényegesen megváltoztak, és ennek következtében az elhelyezés megváltoztatása a gyermek érdekében áll.

(3) A gyermek elhelyezése, valamint az elhelyezés megváltoztatása iránt a szülő, a gyámhatóság és az ügyész indíthat pert.

(4) Ha a gyermek elhelyezése érdekében azonnali intézkedésre van szükség, a bíróság soron kívül, ideiglenes intézkedéssel határoz.

77.§.(2) A tizenhatodik életévét betöltött gyermek a szülői házat vagy a szülők által kijelölt más tartózkodási helyet a gyámhatóság engedélyével a szülők beleegyezése nélkül is elhagyhatja, ha az fontos okból érdekében áll.

2012. márc. 25. 22:52
 6/6 anonim ***** válasza:
megtudja a gyámhatóság, hogy otthon milyen állapotok vannak, olyan eljárási procedúra lesz hogy öröm lesz nézni, vagy semmit se csinálnak. Nem egy emberbarát eljárás az egész..... két évet még kibírhatnál igazán.
2012. ápr. 1. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!