Ha a fogyasztó nem fizeti a számlákat, elárverezhetik a házamat?
Bocs, de fogalmam sincs, melyik témakörbe kellett volna tenni ezt a kérdést, talán itt a legmegfelelőbb.
Apukám halála után örököltem egy házat, de benne lakik a mostohaanyám. Miután apu meghalt eléggé szemét módon viselkedett, elég nyilvánvalóvá vált, hogy a pénzért ment hozzá. (1 éve voltak együtt, amikor meghalt, 20 évvel fiatalabb nála, már beteg volt, amikor összeházasodtak.)
Tudom, hogy ez a haszonélvezet dolog elég gáz nekünk, mert megteheti, hogy be sem enged. Meg is teszi. Az elején még bepróbálkozott, hogy ez meg az tönkrement, fizessük ki, meg, hogy nekünk kéne a rezsit fizetni, meg ilyenek. Én megmondtam neki, hogy nincs pénzem, meg kiköttettem az összes órát, ha nem fizeti a rezsit. Akkor abbahagyta a zsarolást, és végül is az összes közművet a saját nevére íratta, elvileg ő fizeti.
Mostanában olvasgatom a híreket, hogy az EON elmaradt számlák miatt már árverez. És ha nem fizeti ki a gázszámlát, elárverezhetik a házat? Nem tudom megnézni, hogy van-e tartozása, mert nem tudom az ügyfélszámokat sem. A házba nem enged be, a telefont nem veszi fel.
Mondjuk én úgysem látok semmit a házból, de esetleg a gyerekeimnek jó lett volna.
Azt sem tudom milyen állapotban van a ház, biztos jól lelakja. Pedig tatarozni neki kéne, de hogy ellenőrzöm, ha be sem enged? Tuti egy fillért nem költ a házra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!