Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Állampolgársági kérdésben...

Állampolgársági kérdésben tudna valaki segíteni?

Figyelt kérdés

Hihetetlen, én már minden "illetékes" helyet körbe telefonáltam, és oly mértékű debilitással találkoztam hogy nem kaptam választ a kérdésemre, egyszerűen kijelentették, hogy fogalmuk nincs hogyan van ez.

Röviden:

A spanyol állampolgárságot szeretném felvenni, és oké, ez intéződik, de az a kérdésem, hogy most Unión belül már valóban nincs kettős állampolgárság? Azaz ehhez le kell adnom akkor a magyart? Na pl. ezt se tudták ...

Aztán az amásik része, hogy ha netán meg mégse adják meg a spanyolt, én pedig leadtam a magyart, akkor lehetséges olyan helyzet, hogy nem lesz állampolgárságom ? Csak mert a spanyol kérelemben volt ilyen kategória, hogy "állampolgárság nélküli", de nemtom nálunk van-e ilyen.

Ha valaki otthon vana témában, megköszönném, ha segítene, mert egyszerűen hihetetlen, hogy igazából egzakt választ nem tudnak nekem adni. Hogy is működik ez?

Köszönöm előre is!

2009. jún. 14. 11:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Mo. csak 2004 óta EU-tag, azelőtt pedig nagyon is kellett tartózkodási engedély 90 napot meghaladó tartózkodás esetén. Tehát EU-ra hivatkozva nem tudsz sehogysem bizonyítani 10 évet, mert 1999-2004 között akkor illegális voltál, amit nem kóser beismerni.
2009. jún. 16. 12:03
 12/13 A kérdező kommentje:
Értem, akkor ennek ismeretében majd 2014-ben már hivatkozhatok arra, hogy mivel azóta nincs ez a 90 nap, én kérem szépen azóta egyfolytában ott vagyok. ?? Így megy ez?
2009. jún. 16. 21:08
 13/13 anonim válasza:
asszem a magyarországi spanyol nagykövetségre kell bemenni és ott tudsz igényelni...
2010. febr. 1. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!