Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vaterán és az ilyen típusú...

Vaterán és az ilyen típusú oldalakon eladni dolgokat teljesen legális?

Figyelt kérdés
Tehát ha felrakok vaterára pl egy 1000forintos pólót 2000ft-ért és vki megveszi akkor az legális?
2012. márc. 20. 19:26
 1/9 anonim ***** válasza:
68%
Persze hogy az!A Vatera fizet adót!
2012. márc. 20. 19:32
 2/9 anonim ***** válasza:
Természetesen. Ha nem lenne legális, nem üzemelnének ilyen oldalak. 1000 forintos póló pedig a példádban nem létezik. A piac egy alapvető szabálya, hogy minden annyit ér amennyiért el lehet adni. Tehát a te példádban említett poló az egy 2ezer forintos poló.
2012. márc. 20. 19:34
 3/9 A kérdező kommentje:
én is valahogy így gondoltam tehát bármit eladok(persze legális dolog:D) semmi bajom jogilag nem történhet, ha a vatera szabályait betartom?
2012. márc. 20. 19:34
 4/9 anonim ***** válasza:

Elmesélek egy viccet is ezzel kapcsolatban. Bár ha jól végiggondolod, nem is annyira vicc:

Két ékszerész utazik a vonaton. Az egyik büszkén mutatja legújabb szerzeményét:

-Nézd kolléga, tegnap vettem egy húszezer dolláros nyakéket.

-Mennyiért?

-Mennyiért? Hát most mondom, hogy húszezer dollárért.

-Jó jó, de nem is alkudtál?

-Ha alkudtam volna, akkor ez nem lenne egy húszezer dolláros nyakék...

Remélem a tanulságot le tudod vonni. Minél többet alkudsz, annál értéktelenebb dolgot vásárolsz.

2012. márc. 20. 19:39
 5/9 anonim ***** válasza:
10%

"én is valahogy így gondoltam tehát bármit eladok(persze legális dolog:D) semmi bajom jogilag nem történhet, ha a vatera szabályait betartom?"

Mi bajod történne? Van a BTK-nak a vaterán való árusítás tilalmáról és ennek büntetéséről szóló paragrafusa? Mert ha igen, kérlek másold már be nekem is.

2012. márc. 20. 19:41
 6/9 A kérdező kommentje:

értem köszi:)

bár én ugy gondoltam, hogy megveszek egy pólót 1000forintért és eladom 2000-ért:D de igazatok van kissé érthetetlenül fogalmazok néha

2012. márc. 20. 19:42
 7/9 A kérdező kommentje:
nemhiszem, hogy van, csak tudjátok nemrég kerültem szoros kapcsolatba az internettel és még kissé óvatos vagyok:D
2012. márc. 20. 19:43
 8/9 anonim válasza:
Teljesen legális.Annyiért raksz fel dolgokat amennyiért akarsz,csak legyen aki megvegye.Egyébként a sikeres eladás után jutalékot kell fizetned a vaterának,ez le van írva az oldalon részletesen.
2012. márc. 21. 13:17
 9/9 anonim válasza:

Rohadtul NEM legális!

Ha drágábban adod el mint amennyiért veszed akkor az már üzlet szerü tevékenység, vagyis kereskedsz a termékkel.

A vatera 6%-ot von le ami azért kell, hogy az oldalt fenntartsa.

Szerinted vaterán 6%-ot vonnak le és befizeti helyetted a 27%-os áfát? Ez nem adománycég.

Amit te csinálsz az ILLEGÁLIS!

2015. jan. 24. 01:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!