Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szeretnék regisztrálni egy...

Szeretnék regisztrálni egy Internetes nyereményjátékra, de kicsit riaszt a szabályzat néhány pontja vagy ez nem komoly?

Figyelt kérdés

5.4. A résztvevők a jelen Akcióban való részvételükkel hozzájárulnak, hogy

a) a Szervezők díjmentesen felhasználják a résztvevők személyi adatait és személyes jellegű információit (név, vezetéknév, cím, telefonszám stb.) a Szervezőkkel közvetlen vagy közvetett kapcsolatban álló bármely más cég reklámtevékenysége és a jelen Akció lebonyolítása és dokumentálása céljára, kivételt képez, ha ezt a játékos kifejezetten megtiltja.

c) a Szervezők közvetlen vagy közvetett kapcsolatban álló bármely más cég jogosult tárolni a résztvevők adatait későbbi reklám és/vagy akció céljára.

És ez azért furcsa, mert korábban meg ezt írja (a szabályzaton kívül):

Az új magyar reklámtörvény (2008.évi XLVIII. tv.) miatt kénytelenek vagyunk kérni a postai elérhetőségedet is. Ezt a kötelező adatrögzítésen kívül semmilyen más célra nem kívánjuk használni!

És ez erősen ütközik!!!

Aztán meg ez:

b) a Szervezők fenntartják a jogot, hogy a nyereményeket nyilvános program keretében adják át, továbbá publikálják vagy ismertessék a nyertesek nevét és fotóját a tömegtájékoztatási médiákban és egyéb promóciós és reklámcélokat szolgáló audió, fotó és videó anyagokban,

5.5. A Szervezők kérésére a nyeremények nyertesei kötelesek aláírni egy nyilatkozatot, amelyben kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy a Szervezők képmásukat, illetve fényképüket és hangfelvételüket promóciós célból díjmentesen hasznosítsa.

Ez is minden esetben így lesz vagy ez csak lehetőség?

2012. márc. 19. 17:30
 1/3 anonim ***** válasza:

úgyse nyernél vele semmit, hidd el, ezek a nyereményjátékok mind arra mennek, hogy potenciális vevőket keressenek, adatbázist építsenek, eladják, stb.

Befektetnek pár 10ezer, vagy 100ezer Ft-ot érő cuccokba amiket feltesznek nyereményként, és a többszörösét kaszálják be utána reklámokkal, illetve azzal, hogy sokakból vevő ha okosan csinálják. Semmi másra nem való, csak az adatgyűjtésre.

2012. márc. 19. 18:56
 2/3 anonim ***** válasza:

Jaja, így van, én is így voltam vele, hogy megadom, hogy nagyobb legyen az esélyem, erre fel, meg különféle cégek akarták volna rám sózni a terméküket, vagy egy, banki szolgáltatást szeretnének nekem nyújtani. BTW - jobban jársz, ha nem mész bele.

Tudom, hülye voltam, hogy kipróbáltam, meg ilyenek, de 1 év után, már lemásztak rólam.

2012. márc. 19. 19:56
 3/3 anonim ***** válasza:

Ezt halálosan komolyan gondolják, hidd el.

Ezért éri meg nekik a dolog, így gyűjtenek adatokat.

2012. márc. 20. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!