Szeretnék regisztrálni egy Internetes nyereményjátékra, de kicsit riaszt a szabályzat néhány pontja vagy ez nem komoly?
5.4. A résztvevők a jelen Akcióban való részvételükkel hozzájárulnak, hogy
a) a Szervezők díjmentesen felhasználják a résztvevők személyi adatait és személyes jellegű információit (név, vezetéknév, cím, telefonszám stb.) a Szervezőkkel közvetlen vagy közvetett kapcsolatban álló bármely más cég reklámtevékenysége és a jelen Akció lebonyolítása és dokumentálása céljára, kivételt képez, ha ezt a játékos kifejezetten megtiltja.
c) a Szervezők közvetlen vagy közvetett kapcsolatban álló bármely más cég jogosult tárolni a résztvevők adatait későbbi reklám és/vagy akció céljára.
És ez azért furcsa, mert korábban meg ezt írja (a szabályzaton kívül):
Az új magyar reklámtörvény (2008.évi XLVIII. tv.) miatt kénytelenek vagyunk kérni a postai elérhetőségedet is. Ezt a kötelező adatrögzítésen kívül semmilyen más célra nem kívánjuk használni!
És ez erősen ütközik!!!
Aztán meg ez:
b) a Szervezők fenntartják a jogot, hogy a nyereményeket nyilvános program keretében adják át, továbbá publikálják vagy ismertessék a nyertesek nevét és fotóját a tömegtájékoztatási médiákban és egyéb promóciós és reklámcélokat szolgáló audió, fotó és videó anyagokban,
5.5. A Szervezők kérésére a nyeremények nyertesei kötelesek aláírni egy nyilatkozatot, amelyben kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy a Szervezők képmásukat, illetve fényképüket és hangfelvételüket promóciós célból díjmentesen hasznosítsa.
Ez is minden esetben így lesz vagy ez csak lehetőség?
úgyse nyernél vele semmit, hidd el, ezek a nyereményjátékok mind arra mennek, hogy potenciális vevőket keressenek, adatbázist építsenek, eladják, stb.
Befektetnek pár 10ezer, vagy 100ezer Ft-ot érő cuccokba amiket feltesznek nyereményként, és a többszörösét kaszálják be utána reklámokkal, illetve azzal, hogy sokakból vevő ha okosan csinálják. Semmi másra nem való, csak az adatgyűjtésre.
Jaja, így van, én is így voltam vele, hogy megadom, hogy nagyobb legyen az esélyem, erre fel, meg különféle cégek akarták volna rám sózni a terméküket, vagy egy, banki szolgáltatást szeretnének nekem nyújtani. BTW - jobban jársz, ha nem mész bele.
Tudom, hülye voltam, hogy kipróbáltam, meg ilyenek, de 1 év után, már lemásztak rólam.
Ezt halálosan komolyan gondolják, hidd el.
Ezért éri meg nekik a dolog, így gyűjtenek adatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!