Mit tudok csinálni ha egy általam készített kép terjed az interneten anélkül, hogy én engedélyeztem volna?
Van egy kép amit jó 1 éve egy fórumon megosztottam, ott megkérdezte az egyik fórumozó,hogy feltöltheti e egy másik oldalra úgy,hogy feltünteti,hogy én csináltam a képet.
Beleegyeztem a kép felkerült a nevemmel együtt, és azóta terjed már nagyon sok oldalon viszont láttam,és mindenhol a nevem nélkül....
Mondjuk így igazából nem zavar ,de azért tényleg egy olyan kép amit nem lenne jó,úgy viszont látni,hogy "Kovács Pista fotója" közben meg ugye...magyarul zavar,hogy nincs ott a nevem de el tudom nézni,viszont azt nem szeretném látni,hogy valaki más nevével legyen feltüntetve.Ha ez történne mit tehetnék?
Melyik az a kép?
Amúgy, ha nem áll szerzői jogvédelem alatt, nem tehetsz semmit. Ha pedig szerzői jogvédelem alatt áll, akkor sem tehetsz sokat. A megjelentető oldalak ellen indíthatsz eljárást, hogy kötelezzék őket a neved feltüntetésére vagy kártérítés fizetésére, de ezzel nem fogsz elérni semmit. Ilyen az internet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!