Elítélhet ma valakit Magyarországon a bíróság bizonyíték hiányában?
Figyelt kérdés
2012. márc. 9. 09:19
11/16 anonim válasza:
Látom te vagy don pedro, vagy a jog-pedro. Mindenkit lepontozol, mint egy nagy okos. A kérdésnek nem kell ekkora feneket keríteni, mert a kérdező ezt kérdezte:"Elítélhet ma valakit Magyarországon a bíróság bizonyíték hiányában?" A válasz erre röviden: NEM! A többi csak csűrés-csavarás.
12/16 Shai-Hulud válasza:
Félrecímezted a mondókádat, mert senkit nem pontoztam le. Ha más a véleményem, akkor azt megmondom (megírom), mint például most is. Nem szokásom pontozgatni.
Pedro
13/16 anonim válasza:
"A bizonyítékokat a bíró NEM úgy értékeli, ahogy akarja. Erre vannak eljárási szabályok, hogy milyen fajta, milyen körülmények között megszerzett/dokumentált/előadott bizonyítékot kell, illetve tilos elfogadnia. Hogy milyen súlyúnak ítéli, az az ő dolga, ezért is bíró."
Ugyanezt mondom, csak szabadosabban. Az hogy milyen súlyúnak fogadja el jelen esetben ugyanaz, hogy hogyan értékeli.
Olyan ítéletet hoz amilyet akar = fel is mentheti, azon kívül valóban csak a meghatározott éveket oszthatja.
Mivel ember ítélkezik, erősen szubjektíven dönt.
14/16 A kérdező kommentje:
Pontozgatás ide-oda mindegy. Én örülök, mert egy eldöntendő kérdést tettem fel, amire elvileg igennel vagy nemmel lehet felelni. Ehhez képest jó, tartalmas frappáns válaszokat kaptam. Én személy szerint nagyon köszönöm!
2012. márc. 11. 15:33
15/16 A kérdező kommentje:
Nos aktuális lett ismét a kérdés. Elítéltek bizonyítékok hiányában, mert a bírónő meg van győződve a bűnösségemről. Az én véleményem mellékes.
2013. febr. 28. 22:19
16/16 anonim válasza:
Természetesen. Ezt úgy hívják hyorsított eljárás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!