Állandó lakcím hiányában lehet személyit hosszabitani?
Nem vagyok bejelentve sehova, de a régi lakcímkártyám megvan. A személyim lassan lejár...Levelezőcimre kipostázzák? Egyáltalán kapok újat?
A másik az útlevél... Kaphatok útlevelet?
Elöre is köszi...
Nem egészen értem a helyzetet. Valahová Magyarországon igen is be vagy jelentve hivatalosan, ha van személyid, ugyanis, aki kijelentkezik és külföldi az állandó lakcíme, annak nincs személyije, csak lakcímkártyája... vagy úgy élsz külföldön, hogy nem jelentkeztél ki? Meg tudnád a személyit hosszabbítatni, ha lenne Mo-n címed, de minek, ha nem használod? Jelentkezz ki hivatalosan (van rá nyomtatvány) és akkor nem kell bajlódni a meghosszabbítással.
Útlevélre addig jogosult mindenki, amíg magyar állampolgár. Akkor is, ha külföldön élsz 30 évig, de magyar állampolgár vagy, mindig igényelhetsz útlevelet. Tehát ha magyar állampolgár vagy, természetesen bármikor igényelhetsz útlevelet.
Szia!
A helyzet a következő: én M.o.-on élek, de úgy alakult, hogy nincs állandó lakcimem. Albérletben lakom, de a tulaj nem jelent be. De lassan lejár a személyim.... Ha nem vagyok sehova sem bejelentve, akkor mi a helyzet?
Igen, kérhetsz új személyit, az a lakcímkártyától független.
Beszéld meg az okmányirodában, hogy érte mész, meghatározott időpontra.
Akkor is kérhetsz személyit, ilyen helyzetben ez független a lakcímkártyától, csak akkor számít, ha külföldre költözik valaki. De miért nem hívod fel az Okmányirodát? Ott egyből tudnak válaszolni.
Első válaszoló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!