Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kötelezhet engem erre a...

Kötelezhet engem erre a Társasház?

Figyelt kérdés
Sajnálatos dolog történt a házunkban, a volt közös képviselő lelépett többmillió forintunkal rengeteg közüzemű számlát hátrahagyva ránk.Az új közös képviselő választása után szavazásra került,a közös költség megduplázása,hogy a részleteket kitudja a ház fizetni. (víz-csatorna-elmű-szemétdíj)A többség fogcsikorgatva de belement,így meglett szavazva.A baj csak az,hogy rajtam kivűl egy jó páran ezt nem tudjuk teljesíteni,mert örülünk ha a rendes közös költséget fizetni tudjuk,nem hogy a dupláját.Erre kötelezhet minket a Társasház ill.az ügyvéd?Tudniillik jelzálogbejegyzéssel fenyegetőznek,ha elér egy bizonyos összeget az emelt és az idáig fizetett közös költség különbözete.Kötelesek vagyunk kifizetni azt a pénzt amit nem mi sikkasztottunk el?
2012. febr. 26. 18:26
 1/8 anonim ***** válasza:
Sajnos igen, de azért a régi képviselőt fel kellene jelenteni, és megpróbálni behajtani rajta a pénzt.
2012. febr. 26. 18:33
 2/8 A kérdező kommentje:
Még csak most jutottunk el odáig,hogy a feljelentést meglehet tenni pontos könyvelői számolás birtokában,a hiányra vonatkozólag.A gond ezzel csak az,hogy ebből pénz még nem lesz.
2012. febr. 26. 18:37
 3/8 Shai-Hulud ***** válasza:

"Kötelesek vagyunk kifizetni azt a pénzt amit nem mi sikkasztottunk el?"

Sajnos igen. A szolgáltatót nem érdekli, hogy a közös képviselő sikkasztott - ő csal szolgáltat, amiért neki jár az ellenérték, amit ki kell fizetni.

Amit a közös képviselőtök csinált, az pedig sikkasztás, tehát köztörvényes bűncselekmény. Azaz meg kell tenni a feljelentést, és a rendőrség "ingyen" azaz hivatalból nyomozást indít ellene. Ha előkerül (amire azért van esély), akkor az elsikkasztott pénzt perben lehet követelni tőle - amely igen gyors határozattal fog véget érni, tekintettel a sikkasztás tényére.

Az sajnos már más tészta, hogy hogyan is lehet behajtani rajta, ha már nincs meg a pénz...

Pedro

2012. febr. 26. 18:40
 4/8 Shai-Hulud ***** válasza:

"ő csal szolgáltat" - ez egy freudi elszólás volt. :-D

Természetesen azt akartam írni, hogy "ő csak szolgáltat".

Pedro

2012. febr. 26. 18:42
 5/8 anonim ***** válasza:

Sajnos fizetni kell, mert a közművek, ha nincs a számla kiegyenlítve, "elzárják" a szolgáltatást és felszámolást/jelzálogot kérhet a házra.

A sikkasztást a ház megbízottja, akit a közgyűlés hatalmazott fel az ügyek vitelére, az követte el.

Nem kellett volna megbízni, bár ez előre nem tudható, inkább ellenőrizni kellett volna.

Őt be lehet perelni természetesen, de amig nem kerül elő a pénz, addig nektek többletköltséggel jár.

Nem gondolom, hogy ezt a többletköltséget megszavazók önként és dalolva tették.

Ezt a fent vázolt kényszer hatása alatt tették, nem tehettek mást.

Minden más rosszabb ennél, bármily megterhelő is.

2012. febr. 26. 19:27
 6/8 anonim ***** válasza:

"közös ló túrós hát"

Azt úgy kell mondani hogy: közös lónak túros a háta! Fel van túrva, sebes!

2012. febr. 26. 19:59
 7/8 A kérdező kommentje:
Én értem,illetve értjük de pl. akinek 19.800 Ft volt a közös költsége,annak most 34-35 ezer lett.Ez csak egy példa,vagy itt vannak a kisnyugdíjasok akik a nyomorúságos kis nyugdíjukból nem tudják fizetni,mert akkor a másik számlára nem jut,vagy élelemre.Aztán a gyerekek tányérjából sem hajlandóak elvenni a szülők,és megtudom érteni,hiszen keservesen keresi mindenki a pénzét.Én tudom,hogy ebből pénz nem lesz,esetleg egy felfüggesztett büntetés.Mire a polgári pernek vége lenne,az ugye évekbe is telik,addigra megszabadul minden vagyonától.
2012. febr. 26. 23:38
 8/8 anonim ***** válasza:

Ez egy igen rossz helyzet, de más megoldás nemigen van.

Én értem amit írsz, de a szolgáltatókat ez nem érdekli..

2012. febr. 27. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!