Az amerikai Legfelsőbb Bíróság tárgyal olyan ügyeket, amikor valaki alkotmányellenesség miatt perelte be az államot (nem a szövetségit, hanem az állami bíróságokat) és vesztett és most fellebezni akar?
Figyelt kérdés
Ez egy házi feladat kérdés és nem vagyok 100%-ig biztos, hogy ilyet nem tárgyalnak, de szerintem a válasz nem hiába perelték be az államot. Valaki tud segíteni? Sürgős lenne.2009. jún. 6. 21:19
1/2 anonim válasza:
szerintem igen a válasz
persze ezzel az egy mondattal gondolom nem mész túl sokra
(egy magyar jogász)
amerikai alkotmányjogról szóló tankönyveket lehet beszerezni, abban biztos megvan a válasz
2/2 A kérdező kommentje:
Közben megtaláltam egy könyvemben: igen is meg nem is a válasz, mert akkor lehetséges, ha már az adott állam bíróságán pert vesztett, majd feljebb vitelire adta be és ott újra pert vesztett és így egyre feljebb kerülhet az ügy, ha mindig elveszti az ügyet, de nem biztos, hogy tárgyalják. A Bíróság tagjai döntik el, és legalább négyük igen szavazata szükségeltetik hozzá, de azért köszi a választ!
2009. jún. 7. 03:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!