Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Másodfokú (fellebbezés)...

Másodfokú (fellebbezés) büntető eljárásban a feleségem képviselhet-e engem?

Figyelt kérdés
A megyei Bíróság az illetékes. A vád köz és magánokirathamisítás (intellektuális). Az első fokú ítélet próbára bocsátás (intézkedés) volt. Az ügyész nem fellebbezett csak én. A kérdés az, hogy ügyvédet nem kívánok fogadni, mivel rossz tapasztalataim vannak és ügyvéd nélkül ő képviselhet-e engem másodfokon? Nyilatkozatot nem kívánok tenni sem vallomást csak tárgyi bizonyítási indítványok lennének.
2012. febr. 15. 10:41
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat. Pontos jogszabályi helymegjelölést kérnék tőletek, ha tudtok.

Utolsó: azért akarok fellebbezni, mert nem követtem el bűncselekményt és látok rá esélyt, hogy kiderüljön az igazság.

2012. febr. 15. 17:26
 12/20 anonim ***** válasza:

Amennyire utánanéztem védő csak ügyvéd lehet. Érdekes, hogy más tipusú ügyekben illetve a korábbi Be. (ami azt hiszem 2003 óta nem hatályos) idején közeli hozátartozó is lehetett védő.

Fura, hogy sértett esetében bármikor képviselheti hozzátartozó míg terheltet nem.

2012. febr. 16. 06:54
 13/20 A kérdező kommentje:
Az igaz, hogy védő csak ügyvéd lehet, de a képviselet nem is a védelemről szól, tehát a polgári perben való hozzátartozói képviselet sem ügyvádi képviseletnek minősül.
2012. febr. 16. 10:20
 14/20 anonim ***** válasza:

5. § (3)8 A terhelt személyesen védekezhet, és a védelmét az eljárás bármely szakaszában védő is elláthatja.

44. § (1) Védőként meghatalmazás vagy kirendelés alapján ügyvéd, illetőleg külön törvényben foglalt feltételek esetén európai közösségi jogász járhat el.

2012. febr. 16. 18:48
 15/20 anonim ***** válasza:

büntetőeljárásban nem képviselője, hanem védője van a terheltnek

nem kötelező alapesetben a védő részvétele a büntetőeljárásban

tárgyi bűncselekmény esetében sem kötelező védő részvétele

feleséged mint ügyvéd lehet a védőd

2012. febr. 16. 18:56
 16/20 A kérdező kommentje:
Alapesetben én saját magamat képviselném, de külföldön leszek tartós és huzamos ideig, így nem valószínű, hogy elengednek. Annyit meg nem ér az ügy, hogy kirúgassam magam. A feleségem meg jelölt, így direktből ő nem képviselhet engem.
2012. febr. 16. 21:09
 17/20 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy az világos, hogy nem kötelező a védő az én esetemben, de az a kérdés, hogy közeli hozzátartozó nem jogi képviseletet elláthat-e vagy sem.
2012. febr. 16. 21:11
 18/20 anonim ***** válasza:
nem láthat el "védelmet" olyan személy, aki nem ügyvéd
2012. febr. 17. 17:39
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaidat! Tehát azt mondod, hogy a feleségem ügyvédi meghat. nélkül nem képviselhet engem. A BH-kat még át fogom nézni, de valszeg igazad van. Ha nincs igazad, akkor a választ a kommentben meg fogom írni a pontos jsz-i hivatkozással.
2012. febr. 17. 18:06
 20/20 anonim ***** válasza:

nem kell ide BH semmiképp

a kérdés egyértelműen rögzítve van a Be.-ben

egy jogász megtalálja benne a választ

II.fokon vádlott jelenléte nélkül is határoz bíróság

ha már idéztek, az más, jelezni kell mielőbb, hogy nem tudsz megjelenni (ok megjelölése)

de bíróság a vádlott távollétében is határoz

2012. febr. 17. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!