Másodfokú (fellebbezés) büntető eljárásban a feleségem képviselhet-e engem?
Én úgy tudom laikus nem képviselhet senkit (hisz nincs tisztában azzal, hogy mi hogy működik). De ez nem 100%
Továbbá, hogyhogy az ügyvéded nem akart fellebbezni?
Nos képviselhet, viszont a korábban fogadott ügyvéd megbízása kiterjed a fellebbezésre ill. perújításra, úgyhogy a megbízását vissza kell vonnod. (Amúgy nem tudom, hogy a vádló vagy vádlott vagy-e)
Be.:
47.§ (1) Védőt elsősorban a terhelt hatalmazhat meg. Meghatalmazást a terhelt törvényes képviselője vagy nagykorú hozzátartozója, külföldi állampolgár terhelt esetén hazája konzuli tisztviselője is adhat. A meghatalmazásról a terheltet értesíteni kell.
56.§ (1) A sértett, a magánvádló és az egyéb érdekelt - ha e törvény nem ír elő személyes közreműködési kötelezettséget - a jogait a képviselője útján is gyakorolhatja. Képviselőként meghatalmazás alapján ügyvéd, nagykorú hozzátartozó, vagy külön törvényben erre feljogosított személy járhat el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!