Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Érdemes azonnal ügyvédet fogadni?

Érdemes azonnal ügyvédet fogadni?

Figyelt kérdés
A rendőrség gyanúsít egy közlekedési baleset elkövetésével, amelyet én tagadok, mivel nem én tettem. Most akarnak majd kihallgatni, de nekem nincsenek felesleges 10 ezreim ügyvédre. A rendőrök mondták, hogy nem ártana egy jó ügyvéd...
2012. febr. 11. 13:38
 1/9 anonim ***** válasza:
69%

Ha tudod bizonyitani, hogy akkor máshol voltál - és nem haverokkal meg rokonokkal, akkor fölösleges. Ha viszont van esély arra, hogy te voltál, csak tagadod, akkor igen jó ügyvédre lenne szükséged.

De normál esetben a vádat kell bizonyitani, nem azt, hogy nem te voltál. Ha azonban a rendörsegnek bizonyitékai vannak, akkor meg egy ügyvéd sem tud sok mindent csinálni.

2012. febr. 11. 13:41
 2/9 tetro ***** válasza:
100%
ha tényleg máshol voltál, akkor a mobilod cellai adatai is jók lehetnek bizonyítéknak
2012. febr. 11. 13:43
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Az első válaszból én azt szűröm le, hogy nem érdemes azonnal ügyvédet fogadni.
2012. febr. 11. 13:45
 4/9 Editte ***** válasza:
100%

Hali:)

Sajnos az a tapasztalatom, hogy a legegyszerűbb dolgoknál is jobb, ha viszel ügyvédet. Mára olyan bonyolulttá vált a világ, hogy Te jársz jobban, ha rögtön azzal kezdesz. Szerintem, amúgy nem több tízezer egy ügyvéd, de mindenféleképp megéri.:)

2012. febr. 11. 13:46
 5/9 anonim ***** válasza:
Minél hamarabb fogadj ügyvédet, mielőtt bármit is aláíratnak veled.
2012. febr. 11. 13:55
 6/9 A kérdező kommentje:
Azért azt megnézem, hogy mit írok alá :)
2012. febr. 11. 14:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Abban a pillanatban, hogy felmerűl hogy gyanusítanak és elmondják, hogy nem vagy köteles csak ügyvéd jelenlétében beszélni, kussoklni kell és kérni egy kirendelt ingyen ügyvédet
2012. febr. 11. 18:04
 8/9 anonim ***** válasza:
nem te voltál,ezért kizárt dolog hogy vádemeléshez elég bizonyítékot szerezzenek,ergo nem kell ügyvéd,akinek jelenléte nekem kb 7 éve került 20ezerbe egy egyszerű szembesítésen,ahol valótlannal vádolt 2 hülyegyerek,de kis is csavarta belük és utána már nem biztos hogy én voltam csak ők úgy gondolták hogy én voltam.
2012. febr. 12. 08:58
 9/9 anonim ***** válasza:

Egyszerűbb ügyvéddel, de nem kötelességet.

És mielőtt kiakadnál: sokkal jobban jársz, ha hivatalosan gyanúsított vagy, mintha először tanúként hallgatnának ki. (Ez a trükkjük, és ez a szemétség.)

Tudom, hogy rémisztőbben hangzik, de jobban jársz, mert sokkal több a jogod és a biztosíték. Bár ezeket leginkább akkor ismered meg, és tudod kihasználni, ha van ügyvéded, aki mindent elmagyaráz, és tanácsot ad...

2012. febr. 15. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!