A Debreceni jogi egyetem jogász szaka jó diplomát ad? Van esély elhelyezkedni vele? Vagy jobb egy Szegedi vagy Pesti jogi diploma?
nem nézi senki hol végeztél
lényeg hogy tudd amit kell
ha megvan oklevél utána olyan mindegy hol végeztél
alig van különbség egyes jogi karok között
ez az igazság
óriási különbség nincs köztük
ugyanazt kell megtanulni
tőled függ mit hozol ki belőle
Bár nem Debrecenben végeztem jogászként, elmondhatom, hogy gyakorlatilag teljesen mindegy, hol végzel, a legtöbb helyen egyáltalán nem nézik. Az a fontos, hogy TE mennyit teszel bele a tudásba, te hogy állsz hozzá a tanulmányaidhoz, mennyit adsz bele. Két vagy maximum három szempontot néznek leginkább egy friss diplomás jogászban:
- általában szeretik ha legalább cum laude diplomával végez az illető (ez 3,51-4,50 átlagot jelent, beleértve az összes szigorlat, a szakdolgozat és a záróvizsgák átlagát)
-tudsz-e nyelveket? A diplomához kell nyelvvizsga de az nem minden esetben méri a valós tudást. Amennyire tudsz, tanulj nyelveket, később jogi szaknyelvet is
-van-e egyetem alatt szerzett, akár csak kb. egy éves tapasztalatod? Szeretik, de nem feltétel sok helyen. pl. ügyvédi irodába elmész egy időre, pl. harmad-vagy negyedévben, amikor már van fogalmad a jogról, de még nem vagy közvetlenül végzés előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!