Mit tudtok a földrajz alapszakról? Tapasztalat, munkalehetőségek, nehézség, kurzusok érdekelnének és minden ami ehhez kapcsolódik!
Én földrajz alapszakon tanulok.
Állítólag hasznos a földrajz diploma, vagy legalábbis a hasznosabbak közé tartozik. A PTE-TTK-n 4 féle szakirány közül lehet választani a 2. félév végén: település- és területfejlesztés, turizmus, táj- és környezetföldrajz, valamint térképészet- és geoinformatika.
Nehézségre nehéz választ adni, de szerintem ha érdekel bolygónk működése és/vagy a társadalmi, gazdasági folyamatok, akkor nem túl nehéz. Egyvalami biztos, közel se kell annyit tanulni, mint egy jog- vagy orvoshallgatónak. :)
Én is csak elsőéves vagyok, szóval tengernyi tapasztalatom még nincsen nekem se. Esetleg még olvasd el ezt a leírást:
én elsőéves vagyok a NYME-TTMK -n Szombathelyen.
nálunk második félév végén ezek közül választhatsz szakirányt: terület- és településfejlesztés, országjárás-vezető. harmadik félév elején pedig minor szakot kell, ha tanár szeretnél lenni.
az első féléves kurzusok átmeneti tárgyak, lesz matek, fizika, kémia, eu. de lesz már érdekesebb is, mint pl. csillagászat, ásványtan.
hiába mondják, hogy a föcivel semmire sem mész, ha álmod a föci, akk is ezzel fogsz foglalkozni, akár tanítani, akár más szakirányban ezzel foglalkozni.
én nem bántam meg h föcit választottam.
ha konkrétabbra is kíváncsi vagy, akkor nyugodtan írj privit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!