Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Aki munkanélküli, fizet maga...

Aki munkanélküli, fizet maga után TB-t?

Figyelt kérdés
Mindjárt agyvérzést kapok, először is megbírságolt a NAV, mert 1,5 éve nincs melóm és nem fizettem be magam után a TB-t, 47 ezer forintra, aztán küldtek egy csekket 5 ezerről, hogy ez a bejelentési kötelezettség késedelme miatt van. Mi a jó isten folyik itt?
2012. febr. 8. 14:03
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Először a postás fog kopogtatni szerintem mostanában jó néhány embernél csekkel meg határozattal, hogy mennyire büntettek meg....
2012. febr. 8. 20:54
 12/17 anonim ***** válasza:
55%

Hát sajna az adóbevallásból kiderül számukra minden. Ez alapján figyelni is tudják. :((

A legszomorúbb, hogy tényleg "gazdagnak" minősítik az embert, az önkormányzat meg kiröhög, ha ilyen feltételekkel bemész valami segítségért.

Nálunk hasonló a helyzet én gyeden, férjem munkanélküli, az önkormányzat meg röhög, hogy mit akarunk mi, fejenként jut kb 40 ezer, abból vígan meglehet élni. Aha, persze, ha nem kéne számlákat fizetni, meg nem lenne hitel a lakáson. Hozzáteszem mindketten tanult, diplomás emberek vagyunk, akik, remélhetőleg csak átmenetileg, nehéz helyzetbe kerültünk. Néha sajnálom, hogy nem kisebbségnek születtem. De a döglött kutyát nem érdekli, hogy miből adok enni a gyereknek. De ha a 2 házzal arréb lakó roma asszony megjelenik az önkormányzatnál, mindenki majdnem hajbókol előtte és persze mindenki meghallgatja és természetesen segítenek is neki. Hogy van ez?????

Na jól elkanyarodtam, szóval sajna azt a rohadt tb-t fizetni kell, különben ha ne adja ég még kórházba is kerülnél még onnan is jönne a nem kis számla!

2012. febr. 8. 21:14
 13/17 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van. Csak akkor egyet valaki még áruljon el nekem, ki a fene fizeti vajon annak a rengeteg cigány asszonynak a szülését és kórházi kezelését? Hol van itt az igazság? Egy átlag ember elmegy egy szülészhez, közli vele, hogy 100 ezer.
2012. febr. 8. 21:18
 14/17 anonim ***** válasza:
Munkanélküli vagyok és nem fizetem a TB-t.leszarom.majd megkapják ha ki tudom fizetni.ha meg nem követelik akkor kussolok.
2012. febr. 8. 21:48
 15/17 A kérdező kommentje:
De pont ez a baj, hogy nem nézik, tudod-e fizetni vagy sem, kötelező. Tehát olyan nincs, hogy 1-2 évet kihagysz TB fizetés nélkül, mert utólag be kell fizetni. Amint orvoshoz mész, egyből látja a rendszer.
2012. febr. 8. 23:17
 16/17 anonim ***** válasza:
Haverom se fizette 1 évig mégis végig volt a Tb-je.Nem tudom min múlik ez.
2012. febr. 9. 10:12
 17/17 anonim ***** válasza:
Vki írta, h jóval többre jön ki másfél évre. Kapni fogsz még csekket, nyugodj meg. Haverom is így járt, asszem 2 vagy 3 csekket kapott.
2012. febr. 11. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!