Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Aki munkanélküli, fizet maga...

Aki munkanélküli, fizet maga után TB-t?

Figyelt kérdés
Mindjárt agyvérzést kapok, először is megbírságolt a NAV, mert 1,5 éve nincs melóm és nem fizettem be magam után a TB-t, 47 ezer forintra, aztán küldtek egy csekket 5 ezerről, hogy ez a bejelentési kötelezettség késedelme miatt van. Mi a jó isten folyik itt?
2012. febr. 8. 14:03
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:

Azt írja ez a majom apeh-os igazgató, hogy aki munkanélküli, annak 15 napon belül ezt be kell jelenteni.

Ja, és fellebbezhetek, az illeték 5 ezer, tehát annyi, mint a bírság.

Arra azért kíváncsi lennék, vajon hányan fizetnek TB-t, akik az életükben még nem dolgoztak.

2012. febr. 8. 14:09
 2/17 anonim ***** válasza:
91%
amennyiben nincs munkáltatód, aki fizetné, akkor nyilván Neked kell fizetned visszamenőleg is. Ez nem egy választható szolgáltatás, hanem kötelezően fizetendő munkahelytől függetlenül. Aki nem tudja fizetni önerőből, az bemegy az önkormányzathoz és ha az anyagi helyzete jogosítja rá, akkor 1 évig az önkormányzat átvállalja a havi kb. 6300 Ft-os összeget.
2012. febr. 8. 14:10
 3/17 A kérdező kommentje:
Én voltam annak idején az önkormányzatnál, szégyelltem is magam, mert egyedül én voltam magyar. Olyan határt húznak ahhoz, hogy támogatást kapj, hogy egy becsületes ember nem is bírna annyiból megélni egy hétig sem.
2012. febr. 8. 14:15
 4/17 anonim ***** válasza:
Hogy vették észre? Nekem egy ilyen ismerősöm se fizeti..
2012. febr. 8. 14:18
 5/17 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseríteni,de a 47ezer az még kevés is. Most 6400Ft/hó. Előtte 5100Ft volt. Másfélévre 91800Ft-ot kellene fizetned...
2012. febr. 8. 14:22
 6/17 anonim ***** válasza:
69%

jézusom már 6300 lett???? Nekem még 5100-at kellett fizetnem 2011 elején... aztán gyesre mentem és már nem követem.

Én esti iskolában tanultam ezért anyukám fizette. Nem tudtam hogy emiatt bírságolhatnak is...

szerintem menj be az önkormányzatba, tényleg lehet szociális alapon kérvényezni, hogy fizessék helyetted. Ha munkanélküli vagy, akkor meg evidens, hogy nem tudod fizetni.

7/17 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs. Nem voltam orvosnál. Szerintem kell a pénz és elkezdtek utána nézni, aki régen fizette és benne van a rendszerben, azzal most mi lehet.
 8/17 anonim ***** válasza:
Visszamenőleg ellehet intézni, hogy fizessék?
2012. febr. 8. 14:24
 9/17 A kérdező kommentje:

Mi "gazdagnak" számítunk szerintük, mert a feleségem GYED-en van és 3-an élünk 60 nm-en+van egy 10 éves autónk. Tehát nekünk semmi nem jár, bár az mellékes, hogy a munkámhoz kellett az autó és még reménykedem, hogy lesz melóm, a lakáson meg még 15 évig van 6 milliós hitel...

Ha nem lennének szüleink, már régen elköltözhettünk volna innen.

2012. febr. 8. 14:25
 10/17 anonim ***** válasza:
58%
Én se fizetem,és eddig még nem kopogtattak az ajtómon.De ha kopogtatnak,áttöröm a fején az ajtót,zárral együtt.
2012. febr. 8. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!